Начало / Готини сайтове / Дамски ботуши от естествена кожа или от велур да изберете
Дамски ботуши от естествена кожа или от велур да изберете

Дамски ботуши от естествена кожа или от велур да изберете

Сподели ревюто

Когато става дума за качествени и стилни дамски ботуши, естествената кожа и велура са материалите, които изникват в съзнанието ни на първо място.

Тези материали всъщност имат сходен произход – и двата произлизат от животинска кожа, но се различават в текстурата си заради начина на обработка на кожата.

Докато материалът, който ние наричаме естествена кожа, има гладка повърхност, велурът е покрит с миниатюрни влакна, които му придават изключителна мекота.

Велурът и кожата са предпочитани материали за дамски обувки и аксесоари, като всеки от тях има своите предимства и недостатъци. В тази статия ще ги разгледаме подробно, за да имате повече яснота при избора на дамски ботуши.

Предимствата на дамските ботуши от велур и от естествена кожа

Естествената кожа и велурът заемат челните места сред качествените материали за обувки. И двата материала са изключително трайни и не запарват крака, освен това притежават елегантен външен вид и придават допълнителна естетика на обувките.

Една от водещите характеристики, които карат дамите да предпочитат единия материал пред другия е именно външния вид. Естествената кожа е гладка и лъскава, докато велурът притежава кадифено покритие.

В Stemanelli.com ще намерите богата колекция от стилни български дамски ботуши от естествена кожа и велур на изключително изгодни цени.

Естетиката обаче е относително понятие и няма обективни мерки, според които да се определи превъзходството на единия или другия материал. Други техни характеристики обаче, като издръжливост и цена, биха могли да наклонят везните в една от двете посоки.

Ботушите от естествена кожа са едни от най-издръжливите обувки, с които можете да обогатите гардероба си. Велурът също е устойчив, но външният му вид по-бързо губи своите качества ако не се поддържа старателно.

Обувките от велур трябва да се почистват ежедневно, тъй като той задържа много прах и замърсявания от градската среда и това именно е главният му недостатък.

Естествената кожа е подходящ материал за обувки за всеки сезон, тъй като притежава свойството да се адаптира към телесната температура. През лятото тя осигурява проветривост и не запарва, докато през зимата изолира студа и задържа топлината.

Велурът е много по-ефективен през зимата, тъй като е добър изолатор за студа, но не осигурява толкова добра проветривост в горещите дни, колкото естествената кожа.

И двата материала осигуряват изключителен комфорт, тъй като се адаптират по формата на стъпалото и стават все по-удобни с времето.

Ако искате да обогатите колекцията си с дамски обувки с чифт елегантни ботуши от велур или естествена кожа, очакваме ви на Stemanelli.com.

stemanelli.com

Автор: bgseoeu

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top