Начало / Услуги в България / Vinetki.bg – сайт за продажба на електронни винетки
Vinetki.bg – сайт за продажба на електронни винетки

Vinetki.bg – сайт за продажба на електронни винетки

Съдържание

Сподели ревюто

От 2019-та стана задължително закупуването на електронни винетки, идеята беше централизирането на системата и оптимизиране процеса на таксуване МПС-та в България. Задължени са да закупуват винетки и чуждестранните шофьори навлизащи на територията на страната, като те също е нужно да предоставят същата информация, като всичко останали.

Кой са каналите на закупуването на годишна винетка?

Съвсем първоначално, без възможно да се закупят само чрез A1 като онлайн представители, както и през бензиностанциите, но сега, 2 години по-късно, има различни оторизирани партньори като Vinetki.bg. Тази услуга значително улеснява процедурата, като предоставят важна информация за предпазване от грешки, както и имат портал за проверка за валидност.

Пазаруване онлайн и през телефона

За мнозина, най-удобно е закупуването по телефона, тъй като можете да закупите винетка вече в движение. Електронни винетки можете да закупите и физически от по-големите вериги бензиностанции в страната, като е добре да следите за валидността на подадената от вас информация.

През интернет, можете да пазарувате от A1, Telenor, сайта на АПИ и Vinetki.bg, като безопасността на пазаруването не е под съмнение, тъй като годишно, за винетки, се плащат над 385 млн. лева. В интерес на АПИ (агенция пътна инфраструктура) е платежната система да е обезопасена.

Сигурно ли е плащането

Също както при онлайн банкирането или пазаруването в онлайн магазин, закупуването на винетка през интернет е подсигурено от двустранно зашифроване. Информацията от вашият екран се закодира и се изпраща под различни пакети към релевантните лица, като при тях се разшифрова с конкретен ключ.

Какъв вид винетка да закупя за лека кола?

За лек автомобил е необходимо да закупите винетка 3та категория, като в нея са включени и ремаркета и каравани. За това е необходимо да изберете правилният вид, като при вас ще е лек автомобил – над 3/4ти от закупените винетки са за леки коли.

Необходимо е да следите за валидността на подадената от вас информация, тъй като заплатена винетка с грешна информация не може да бъде оспорвана. За това, след закупуване на вашата винетка, е добре да проверите нейната валидност от сайта, които се използвали или някои от другите дистрибутори.

Не са малко случаите на граждани с валидно закупени винетки да бъдат спирани от BG Toll, поради невалидна винетка в следствие на сгрешена под-категория, например. Избегнете излишните нерви, използвайте услуга като Vinetki.bg, която ви предоставя с всичката нужна информация за предотвратяване на подобно ситуации.

При засичане с невалидна винетка, ако е от камера, ще получите фиш от 300лв, за който можете да заплатите 70лв в рамките на 14 дни. При спиране от служители на BG Toll, можете директно да заплатите компенсаторната такса от 70 и ще бъдете помолени да закупите дневна винетка.

vinetki.bg

Автор: bgseoeu

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top