Начало / Полезно / Сливен – пътеводител за една невероятна почивка

Сливен – пътеводител за една невероятна почивка

Сподели ревюто

Ако сте се насочили към Югоизточна България като район за следващата ви семейна почивка и търсите хотел в Сливен, тази статия е за вас. Разположен на кръстопът, свързващ Северна и Южна България, Сливен е град, който привлича стотици туристи, заради красотата на природата си и десетките забележителности в района.

Сливен е градът на стоте войводи, градът на сините камъни, разположен в Долината на прасковите. Меката зима, топлото лято, приятната есен и продължителната пролет го правят особено гостоприемен през цялата година.

Градът е център на силно хайдушко движение против османските завоеватели и именно тогава става известен като „градът на стоте войводи“, а сред тях са имената на Хаджи Димитър, Злати войвода и Панайот Хитов.

Това са само част от причините, заради които хиляди българи годишно запазват стая в хотел в Сливен и посещават града заедно със семействата си.

Изобилие на природни и исторически места за посещение

В Сливен могат да разкажат и покажат на децата си важни части от историята на страната ни. Могат да ги заведат до чудни места, които ще оставят трайни спомени у тях и след години, самите те ще се върнат със своите деца.

Преди да се отправите натам със сигурност ще трябва да организирате престоя си в града. Хотелите в Сливен са много и изборът е огромен, важно е разбира се, самите вие да сте наясно с нуждите на семейството си, за да откриете точното място, което ще отговори на очакванията ви.

Някои посещават града основно, заради забележителностите и не им е особено важно къде ще отседнат. За други обаче, условията в хотела са много важни и са основополагащи за приятната почивка, която планират. За вторите, които вероятно ще искат освен всичко да се насладят и на релакса в спа хотел, с вкусна храна, модерни стаи и луксозно усещане, най-подходящото място е хотел „Monte Vedetta”.

Разположен съвсем близо до Природен парк “Сините камъни”, в полите на планината, хотелът ви подарява забележителни гледки и невероятна заобикаляща го природа. В него можете да се насладите на всички удоволствия, предлагани в Спа зоната, като финландска сауна, джакузи, или парна баня. След това, да хапнете нещо вкусно в Средиземноморския ресторант на хотела, където определено ще останете очаровани от кухнята, както и от разнообразието на вината.

Съвсем близо до този хотел в Сливен е и Крепостта „Туида“, а в самия град можете да посетите Музея по текстил, къщата-музей на Хаджи Димитър и още много исторически значими места, които да осмислят пътуването ви и да оставят трайни спомени от посещението на града. Уютът, в който ще ви посрещне този хотел в Сливен вечерта, след дългата разходка и посещенията на тези интересни места, ще бъде невероятния завършек на деня, от който със сигурност ще имате нужда.

Сливен ще остави следи в сърцето ви и веднъж посетили го, ще се върнете отново.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top