Начало / Полезно / Скъпа ли е ПВЦ дограмата?
Скъпа ли е ПВЦ дограмата?

Скъпа ли е ПВЦ дограмата?

Съдържание

Сподели ревюто

Може би се чудите дали PVC прозорците са скъпи. В сравнение с други материали, те са по-скъпи. Разликата в цената обаче се дължи най-вече на екстрите, които можете да получите с тях. Например, можете да добавите закалено стъкло към вашите uPVC прозорци. Този вид стъкло е четири до пет пъти по-здраво от обикновеното стъкло. Освен това се разпада на малки, фини парчета, намалявайки риска от нараняване. Този тип стъкло обикновено се изисква за прозорци, които се поставят близо до вратите и пода. Също така можете да изберете да имате дръжки за вашите прозорци, което може да увеличи цената. И все пак ще ви кажем, че има много фирми, които ще предложат за пвц дограма цени, които да паснат на вашия бюджет. В тази статия ще ви убедим, че PVC дограмата си заслужава всяка стотинка.

PVC прозорците са по-скъпи от други видове

Ако искате да замените съществуващите прозорци с крила, може да се изненадате да научите, че прозорците от PVC могат да бъдат по-скъпи от традиционните варианти. Докато прозорците с крило имат подобни предимства, рамката обикновено е по-дебела и може да намали естествената светлина, докато прозорците с накланяне и завъртане от PVC имат по-тънки профили и два начина за отваряне. Освен това, тези прозорци могат да се монтират в зони без препятствия.

Когато избирате тип прозорец, преценете дали отговаря на стила на вашия дом. Например, ако вашият дом е в защитена зона или е включен в списъка на имотите, прозорците с прозорци могат да бъдат правилният избор за вашия дом. Тези прозорци имат класически дизайн и могат да копират външния вид на по-стари домове. PVC прозорците могат да предложат и енергийно ефективни рамки.

Скъпа ли е ПВЦ дограмата - цена

PVC прозорците се плъзгат нагоре и надолу вертикално

PVC прозорците се плъзгат нагоре и надолу вертикално, което ви дава по-голям контрол върху количеството светлина и въздух, които влизат в дома ви. Тези прозорци могат да се предлагат в два стила, еднокрили и двукрили, като и двата са много гъвкави и ви позволяват да използвате няколко различни стила прозорци във вашия дом. В допълнение, тези могат да бъдат чудесен избор за домове с тесни прозорци и са значително по-евтини от други стилове.

Сравнение с алуминия

Ако искате да надстроите прозорците си, но не искате да навредите на семейния бюджет, PVC двойният стъклопакет е чудесен избор за вас. Тези прозорци са издръжливи и могат да бъдат персонализирани според желания от вас стил. Освен това поддръжката им няма да струва толкова много. Основните предимства на алуминиевата дограма са ниска поддръжка и издръжливост.

Основният недостатък на алуминиевите прозорци е, че те провеждат добра топлина. Това може да доведе до кондензация и влага във вашия дом. Освен това прозорците трябва да бъдат монтирани от професионалист, а рамката да е с термично прекъсване. PVC прозорците са по-често срещани, защото са по-евтини и издържат двадесет години или повече без поддръжка. Те също имат по-здрави рамки, които могат да издържат на тежки метеорологични условия и са много сигурни.

Скъпа ли е ПВЦ дограмата - сравнение с алуминия

Те не гният

PVC дограмата, която е изработена от непластифициран поливинилхлорид (UPVC), е екологична и безопасна. Този вид ПВЦ дограма може да бъде рециклирана и не съдържа токсични материали. Освен това, е издръжлива, енергийно ефективна и няма да изгние или да се огъва. И за разлика от своите предшественици, може да бъде ремонтирана или пребоядисана според нуждите. В резултат на това те може да издържи много дълго, ако се поддържат правилно.

Едно от предимствата на PVC дограмата е, че е евтина в сравнение с дървената дограма. Тя също така не е податлива на гниене, набъбване или избледняване, а рамките ѝ са здрави и звукоизолирани. Тъй като не гние, PVC дограмата е разумна инвестиция.

Те са издръжливи

PVC прозорците имат редица предимства пред дървените прозорци, като дълъг живот и лесна поддръжка. Страхотна характеристика на тези прозорци е тяхната цветоустойчивост – те остават в същия цвят отвътре и отвън. Освен това, са изключително херметични, което означава, че е по-малко вероятно да задържат мръсотия във вашия дом, отколкото дървените прозорци. Освен това те могат да бъдат закупени в гама от прекрасни цветове.

Друго предимство на PVC дограмата е ниската цена. Те често се използват в търговски и жилищни сгради и са много издръжливи. Тяхната висококачествена конструкция означава, че те често са най-достъпната опция. Освен това, те не се нуждаят от боядисване, което изисква само минимална поддръжка.

Скъпа ли е ПВЦ дограмата - издръжливи

Те са стилни

Въпреки популярността на алуминиевите прозорци, PVC прозорците остават по-чест избор за много собственици. Те са по-достъпни и издръжливи, а материалите, от които са направени, са по-ефикасни за предпазване на топлината и звука от дома. Издръжливостта на ПВЦ дограмата обаче не е толкова висока, колкото на алуминиевата, така че трябва да ги избирате внимателно. Трябва да изберете прозорец, който отговаря на вашите нужди и предпочитания и е изработен от висококачествени изолационни материали.

 

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top