Начало / Полезно / Рафтинг за начинаещи
Рафтинг за начинаещи

Рафтинг за начинаещи

Съдържание

Сподели ревюто

Рафтингът по спокойни води за начинаещи предлага шанса да се доближите до природата и да изследвате авантюриста вътре в себе си. Можете да отидете със семейството си и да се насладите на чистия планински въздух, докато се впускате в заредено с адреналин приключение. Прочетете, за да научите за някои от предпазните мерки за начинаещи. Обсъждаме и как да останем в безопасност, докато сме във водата. Прочетете, за да научите за основите на рафтинга.

Рафтинг в България

Преди да разгледаме предимствата на този спорт, ще ви кажем, че има прекрасни места за рафтинг в България. Ето някои от тях:

  • Река Струма
  • Кресненското дефиле
  • Река Арда
  • Река Искър

Рафтингът по спокойни води е чудесен начин да бъдете заобиколени от природата

Когато избирате рафтинг пътуване, уверете се, че сте наели професионален, опитен водач, който може да ви даде всички необходими съвети за безопасност. Сертифициран инструктор ще се погрижи да сте защитени и подготвени за всякакъв вид случайности. Водачите ще обяснят хода на обиколката и ще отговорят на всички въпроси, които може да имате, като същевременно ще ви покажат правилни техники за гребане. Водачът ще бъде въоръжен с комплект за първа помощ, мобилен телефон, и всичко необходимо за вашата безопасност. Приключението ще бъде изпълнено с вдъхновяващо забавление!

Чудесен избор е да се доверите на опитните специалисти от клуб Адвенчър Нет, които имат дългогодишен опит в организирането и воденето на рафтинг и каяк приключения в България и чужбина.

Това е вълнуващо приключение

Преди да тръгнете на рафтинг, уверете се, че сте добре екипирани. Можете да си купите водоустойчива камера, но дори и да е водоустойчива, пак рискувате да я загубите по време на вашето приключение. Повечето рафтинг компании разполагат с фотографи на борда, които да ви снимат, докато се наслаждавате на красотата на природата. Когато резервирате вашето пътуване, най-добре е да пристигнете поне 45 минути преди започването му.

Когато планирате пътуването си, изберете ден, който е по-топъл от останалата част от годината. Лятото е чудесно време за рафтинг, но не забравяйте да носите защитно оборудване. Ще ви трябват неопренов костюм и подходящи обувки. Избягвайте да носите джапанки, защото може да се изплъзнат по време на заниманието. Не забравяйте да нанесете слънцезащитни продукти и да носите шапка.

Може да е семейна дейност

Ако обмисляте семейно приключение с речен рафтинг, ето няколко страхотни причини да го изпробвате. Тази забавна дейност е идеална за начинаещи и дори може да се комбинира с други дейности на открито като туризъм, къмпинг и готвене на открито. Най-хубавото от всичко е, че това е отлична физическа тренировка, която ще направи вас и вашето семейство още по-близки.

 

 

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top