Начало / Полезно / Най-добрият метод за премахване на окосмяването в интимната зона
Най-добрият метод за премахване на окосмяването в интимната зона

Най-добрият метод за премахване на окосмяването в интимната зона

Съдържание

Сподели ревюто

Премахването на окосмяването в интимната зона отдавна е популярна козметична процедура както сред жените, така и сред мъжете. В наши дни, има много различни начини да премахнете нежеланото окосмяване и в тази статия ще разгледаме кои са те.

Например лазерната епилация на пубиса и кола маска на бикини линията са две процедури, които могат да премахнат трайно нежеланото окосмяване. И двете обаче изискват няколко сесии и изискват търпение.

Има много предимства на епилацията на бикини зоната, но в крайна сметка това се свежда до личния избор. Трябва да изберете това, което ви харесва и ще ви накара да се чувствате красиви и уверени.

Бръснене

Бръсненето е може би един от най-популярните начини за обезкосмяване, особено що се отнася до интимната зона. Най-важната причина е, че методът е напълно безболезнен и доста бърз. Има обаче и недостатъци. Единият от тях, който лесно може да се преглътне, е, че косъмчетата израстват обратно много бързо – за около 2, максимум 3 дни. Другият, по-важен, недостатък е, че често пъти причинява врастнали косми, които създават дискомфорт.

Най-добрият метод за премахване на окосмяването в интимната зона - бръснене

Кола маска

Кола маската е метод за обезкосмяване, познат още през Древността, макар тогава да е съдържал натурални съставки – мед, ароматни масла и билки. Смята се, че подобен вид разкрасителни процедури са били познати още преди 30 000 години. Що се отнася до съвременния вид на продукта, той се появява през 30-те години на ХХ век във Франция и до ден днешен продължава да търпи развитие.

При кола маската тънък слой восък се нанася върху третираната зона, изчаква се да се охлади и изсъхне и се издърпва рязко и силно. По този начин, се отскубват косъмчетата и слой мъртва кожа. Методът е предпочитан, тъй като космите порастват отново след 3-6 седмици. Много хора обаче го избягват, заради болката, която понякога причинява.

Най-добрият метод за премахване на окосмяването в интимната зона - кола маска

Лазерна епилация

В много естетически центрове ще откриете, че се предлага услугата лазерна епилация интим, която ще премахне окосмяването в бикини зоната. В наши дни все повече хора залагат именно на този метод, тъй като е бърз, траен и почти безболезнен. В зависимост от третираната зона, ще са необходими между четири и шест процедури, разпределени на около 35-40 дни една от друга, по преценка на козметика ви.

Лазерната епилация действа като се насочва лазерен лъч към корена на косъма, унищожавайки меланина и способността на косъма да расте. Ето защо, окосмяването малко по малко намалява, докато изчезне напълно.

В допълнение, при лазерна епилация няма сериозни странични ефекти, въпреки, че е възможно да се появи зачервяване и леко парене.

Ако не се чувствате комфортно някой друг да се грижи за бикини зоната, можете да се сдобиете с уред за домашна лазерна или фотоепилация. Въпреки че те не са професионални, все пак резултатът им се доближава до тези в професионалните центрове.

Най-добрият метод за премахване на окосмяването в интимната зона - лазерна епилация

Няколко съвета при обезкосмяване на интимната зона

Какъвто и метод да изберете, е нужно да следвате някои правила, за да предпазите зоната от неприятни усещания и последици.

  1. Ексфолирайте преди обезкосмяване

Тъй като епилацията отваря порите и дразни леко кожата, е необходимо внимателно да я почистите и ексфолирате преди това. По този начин, се предпазвате от бактерии, микроби и възпаления.

  1. Пригответе си леден компрес

Макар повечето методи за обезкосмяване да не са силно болезнени, все пак са някакво раздразнение за кожата и леден компрес ще се ѝ се отрази много добре. Ще намали зачервяването и дразненето.

  1. Носете памучно бельо

Поне седмица след процедурите носете само памучно бельо. Различните други материи могат да раздразнят кожата допълнително и да предизвикат сърбеж и обриви.

  1. Подберете внимателно козметиката

След обезкосмяване избягвайте агресивна козметика, особено такава, която съдържа алкохол. Вместо това, изберете кремове с лайка, алое вера, роза или лавандула, които имат успокояващи и подхранващи свойства.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top