Начало / Услуги в България / Предпазни мерки при монтаж на PVC дограма
Предпазни мерки при монтаж на PVC дограма

Предпазни мерки при монтаж на PVC дограма

Съдържание

Сподели ревюто

Ако сте решили сами да монтирате нова PVC дограма, трябва да вземете няколко предпазни мерки, за да гарантирате качеството и здравината на монтажа, а и своята безопасност.

Преди да започнете, уверете се, че рамките са здрави и фиксиращите елементи са поставени правилно. След това трябва да изберете подходящите методи за свързване. Точките за закрепване трябва да бъдат разположени на 150-100 мм от ъглите на прозореца, средната хоризонтална рамка и централната колона. Разстоянието между тези точки не трябва да надвишава 600 mm.

Какво да имаме предвид?

Можете сами да инсталирате PVC прозорци и врати, но има няколко предпазни мерки, които трябва да следвате, за да сте сигурни, че всичко върви добре. Преди да започнете да инсталирате новата PVC дограма, трябва да подготвите мястото, като премахнете завесите и орнаментите. Можете също да покриете мебелите в стаята с чаршафи или нещо друго, за да не ги изцапате.

Трябва да се използва добър уплътнител, за да се предотврати изтичане на вода. Това е важно, за да сте сигурни, че вашите прозорци и врати са възможно най-сигурни.

Когато се монтират PVC прозорци и врати, трябва да се провери дали стъклопакетите са правилно позиционирани в рамките и крилата.

Винил

Когато става въпрос за прозорци и врати, винилът е един от най-популярните избори днес. Този сравнително нов материал е въведен за първи път в Германия през 1954 г. и оттогава е изминал дълъг път. Той е по-лесен за използване, предлага се в повече стилове и цветове и е по-добре конструиран от всякога. Днес стотици големи производители на прозорци продават пълна гама прозорци и врати с винилови рамки. Но как можете да разберете кои са най-подходящи за вашия дом?

От една страна, винилът не изисква поддръжка. Те не изискват боядисване или оцветяване и няма да се изкривят или обелят. Те също така издържат много по-дълго от други видове материали и са практически без драскотини. Друго голямо предимство на виниловите прозорци и врати е, че те са достъпни в сравнение с други опции. Те са устойчиви и издържат по-дълго от другите видове прозорци. И като бонус, те не пренасят топлина, както правят алуминиевите прозорци и врати.

Монтаж

Когато монтирате пвц прозорци и врати, трябва да обърнете внимание на детайли като цялостен външен вид, производителност и качество на материала. Също така проверете за признаци на неправилен монтаж или петна от силикон. След това трябва да обърнете внимание на пролуките на уплътненията и 45-градусовата линия. Проверете дали рамките са без петна и етикети. В края на краищата, вашите PVC прозорци и врати трябва да бъдат добре изглеждащи.

Преди да поставите нови прозорци и врати, трябва да се уверите, че са на едно ниво с останалата част от декора на стаята. Нивелирът ще ви помогне да постигнете това. Не забравяйте да оставите много място около прозорците и лесни точки за достъп. Ако сменяте голям прозорец, може да се наложи да наемете повече от един техник. В случай на по-малки прозорци, можете да го направите сами. След това трябва да се уверите, че рамката е достатъчно широка, за да побере заместващия прозорец.

Поддръжка

Въпреки че продуктите от PVC са издръжливи и дълготрайни, те все още са податливи на влошаване и износване с времето. За щастие, всеки собственик на жилище може лесно да ремонтира по-голямата част от обичайните PVC прозорци и врати, включително пощенската кутия и ограничителя на прозореца. За да сте сигурни, че вашите ПВЦ прозорци и врати остават като нови, ето няколко лесни съвета за поддръжка.

PVC дограмата се нуждае от редовно почистване, за да изглеждат като нови. Правилната им поддръжка може да удължи живота им и да ги направи толкова енергийно ефективни, колкото металният им аналог. В допълнение, смазването е съществена част от поддръжката на PVC прозорци и врати. Тези продукти са лесни за почистване и поддръжка и ще издържат много години. Като следвате тези прости насоки, можете да помогнете за удължаването на живота на вашите нови PVC прозорци и врати.

Наемане на специалист

Ако монтажът на PVC дограма ви се струва непосилна задача, можете да се доверите на професионалист, който ще свърши работата безпроблемно. Повечето фирми за дограма предлагат и такава услуга, затова попитайте при поръчка. Една от най-препоръчваните български компании за производство и монтаж на дограма е Стройнвест. Те предлагат широка гама от продукти и хиляди българи са им се доверили.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top