Начало / Полезно / Какво прави една баня от висок клас?
Какво прави една баня от висок клас?

Какво прави една баня от висок клас?

Съдържание

Сподели ревюто

Баните от висок клас имат много функции, но има някои ключови фактори, които ги отличават от останалите. Една от най-добрите характеристики на баня от висок клас са мраморните или теракотени подове. Друга особеност е капандурата. Някои потребители добавят интересни стъклени паравани за баня, така че тя да изглежда раздвижена.

Мрамор

Мраморът е един от луксовете, които трябва да имате предвид за вашата баня. Можете да го използвате върху вашите подове, плотове, душ стени и мивки. Той е идеален материал за бани, тъй като придава моментална изисканост и блясък на пространството.

Мраморът може да се използва и като акцентна стена. Ако искате да създадете висок клас акцентна стена, опитайте да използвате дълъг правоъгълник от мрамор. Ако използвате голяма мраморна плоча на стената си, това ще ви даде фокусна точка, която ще бъде забележителна гледка.

Има няколко вида мрамор, от които можете да избирате. Най-често срещаните видове са Тасос, Карара и Статуарието. Всеки има свои собствени свойства и качества и можете да ги използвате, за да създадете красива мраморна баня.

За повече идеи и придукти, които да разгледате, може да посетите сайта на Keranova.

Терацо

Терацото е материал, който може да се използва за подове, стени, плотове, рафтове и други декоративни елементи. Изработен е от стъклени и мраморни парчета, чипове от черупки или гранит.

Терацото се използва както в традиционния, така и в съвременния дизайн. Може да направи една стая ярка и ослепителна или спокойна и релаксираща. Той е не само красив, но и издръжлив. При правилна грижа може да издържи до 75 години.

Терацо плочките се предлагат в различни цветове. Можете да получите тъмно теразо, което създава изтънчен вид. Или можете да изберете светло теразо с жив отблясък.

Турски и персийски килими

Когато търсите килим, който да добави блясък на елегантност към вашата баня, персийските и турските килими са чудесен избор. И двата килима са ръчно тъкани, имат сложен дизайн и използват висококачествени материали. Тези килими могат да издържат много години при правилна грижа.

За да определите качеството на един килим, погледнете броя на възлите му. Колкото повече възли, толкова по-високо е качеството. Килим с по-малко от 500 възела не е с високо качество.

Друг начин да определите качеството на един килим е да вземете предвид цветовете. Ако един килим е боядисан с естествени източници, той вероятно ще бъде с високо качество. Цветовете на персийския или турския килим ще се променят в зависимост от светлината. Това е така, защото всяка нишка е направена от естествени влакна.

Тавански прозорци

Независимо дали имате малка или голяма баня, капандурите могат да подобрят външния вид и усещането на пространството. Те осигуряват естествена светлина и спомагат за циркулацията на въздуха, намалявайки необходимостта от допълнително осветление през деня и нощта. Изборът на тавански прозорец също може да ви помогне да спестите пари.

Ако искате да инсталирате тавански прозорец във вашата баня, трябва да имате предвид няколко фактора. Ще трябва да следвате строителните норми за монтаж и трябва да изберете професионален изпълнител. Ще трябва също да вземете предвид времето във вашия район.

Осветителни тела

Осветлението за баня е важен фактор за превръщането на вашата баня във функционално и стилно пространство. Имате нужда от достатъчно светлина за нанасяне на грим, бръснене, миене на зъбите и къпане. За да постигнете това, можете да използвате комбинация от различни видове осветителни тела.

Полилеите са чудесно допълнение към банята, защото могат да осигурят стилна фокусна точка във вашето пространство. Предлагат се в много различни стилове и размери, така че можете да намерите такъв, който да отговаря на вашия вкус.

Стенните аплици са друго популярно осветително тяло за баня. Те се монтират на стената, така че могат да бъдат дискретни. Обикновено се поставят около огледалото и в други части на стаята. Предлагат се в различни форми и цветове.

Пенделите са чудесен вариант, защото могат да се монтират навсякъде. Те могат да висят от тавана или над мивката. Oсигуряват допълнителна светлина върху огледалото и могат да бъдат приятно допълнение към ваната.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top