Начало / Услуги в България / Съвети от къде и как да купите мобилен телефон

Съвети от къде и как да купите мобилен телефон

Съдържание

Сподели ревюто

От къде да се сдобием с нов смартфон

Възможности

Закупуването на ново устройство на добра цена може да бъде доста голямо предизвикателство. В тази статия сме подготвили съвети, които ще ви помогнат да изберете магазин за мобилни телефони. Не става въпрос обаче само за избора на най-евтиния вариант, а такъв, който ще ви задоволи напълно и който ще има подходящата гаранция и гаранционни права.

Можете да избирате от много опции за магазин за мобилни телефони:

  • популярни и големи електронни магазини, в които има всичко;
  • по-малки, но специализирани магазини, които разполагат с цял арсенал от предложения за електроника;
  • уебсайтове за обяви като OLX и Bazar, където се предлагат оферти не само от частни продавачи, но и от магазини за мобилни телефони.
  • не на последно място, китайски сайтове като AliExpress, където ще трябва да изчакате известно време, за да получите поръчката си, рискувайки ДДС и изобщо да не получите пратката си.

Плюсове от пазаруването онлайн

Когато купувате стоки на място от физически магазин, нямате право на 14-дневно връщане без да посочвате причина. Понякога е по-добре да видите даден артикул на място и да го купите по-късно онлайн. Заслужава си да купите нов смартфон от фирма, която обединява физически магазин с онлайн и предлага сервиз на телефони, от който да се възползвате при нужда по време на гаранцията или след изтичането й. Това ще ви спести и време и усилия, отколкото да се налага да правите рекламация и да чакате да бъде поправен. Това може да бъде полезно и при невнимателна употреба, в следствие на което се налага смяна на счупено стъкло, смяна на дисплей или подмяна на батерия.

Във физическите магазини, често пъти цените са по-високи. Проверете достоверността на информацията за „невероятната отстъпка“ или друга подобна крещяща реклама.

По-малките играчи на пазара на мобилни устройства притежават магазини по-малки като площ, но предлагат доста голям асортимент и голям брой промоции. Редовно правят големи отстъпки на определен продукт, а също така се организират голям брой различни специални предложения. Там някои артикули могат да бъдат закупени по-евтино, отколкото във фирмения им магазин и често можете да получите безплатна доставка.

Когато пазарувате, разгледайте предложенията на официалните производители на електроника.

Минуси от покупката на смартфони онлайн

Закупуване на телефон от OLX или друг уебсайт за обяви. Всички продават на тези места без никаква проверка. Въпреки че можем да намерим оферти от реални магазини и честни продавачи, ние също често сме изложени на измами.

Лично аз не бих търсил нов телефон в OLX , освен ако нямах възможност да го видя на място, преди да платя, да сравня IMEI с кутията и да получа доказателство за покупка.

Полезни връзки

Нови телефони и смартфони от mlgroup.bg

MLgroup.bg – Facebook страница

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top