Начало / Полезно / Използване на градински цветя за букети
Използване на градински цветя за букети

Използване на градински цветя за букети

Съдържание

Сподели ревюто

Има много различни видове цветя, от които можете да избирате във вашата градина за букети. Трайните и едногодишните са най-често срещаните, но можете да изберете и цъфтящи храсти, ароматни билки и растения с интересна зеленина. За по-разнообразен букет изберете няколко сорта цветя.  Най-добре е цветята да се събират по време на ранния им период на цъфтеж.

Растения, от които се правят красиви букети

Разкошният букет не е само цветя. Растенията, които правят красиви букети, също са разнообразни. Можете да добавите листа и клонки към вашата аранжировка. Някои трайни насаждения са популярен избор за тази цел. Много храсти, като калина, азалия и чемшир, също имат красива зеленина и цветни плодове.

За най-добрите домашно отгледани букети комбинирайте едногодишни, многогодишни растения и цъфтящи луковици. Като планирате предварително, ще имате много стъбла, от които да избирате. За рязане обмислете използването на лалета и други пролетни луковици. Често засадени близо една до друга, тези луковици произвеждат много стъбла и ще бъдат перфектен букет през цялото лято.

Растения, които се отглеждат лесно

Слънчогледите са сред най-лесните за отглеждане цветя за букети, а многоглавите им цветове ги правят идеални за рязане. Просто ги отрежете, преди цветята да са напълно отворени и долната и горната част на листата да са все още затворени, като използвате остри ножици. Режете слънчогледа рано сутрин или рано вечер, когато времето е още хладно. Слънчогледите са плодовити и издържат дълго време във ваза.

Далиите също са отлични рязани цветя. Те се предлагат във всякакъв размер от малки помпони до цветове с размер на чиния за вечеря. Могат да се отглеждат от семена или грудки след преминаване на опасността от замръзване. Далиите отнемат повече време, за да узреят, така че те трябва да бъдат събрани след последната пролетна слана, за да се осигури свежа реколта през следващата година.

Хортензии

Сред най-красивите градински цветя определено са хортензиите. Има много различни видове и цветове – розови, лилави, бели, сини и зелени, а общото между всички е красотата, която носят. Макар да са прекрасен храст във вашата градина, те лесно могат да бъдат превърнати в красив букет, с който да зарадвате някой свой близък.

Кала

Калата е едно от най-елегантните цветя, което може да краси градината ви, и в същото време, да се превърне в прекрасен букет. Можете да създадете цветна флорална аранжировка, комбинирайки различни кали, или да оформите стилен и семпъл букет, като заложите само на един цвят.

Люляк

Много хора свързват пролетта с нежното ухание на люляка. Това прекрасно ароматно растение може да бъде аранжирано самостоятелно или съчетано с други цветя и растения, за да зарадвате някой абитуриент или някоя пролетна булка.

Ако търсите красиви букети за всеки повод, но не си падате по отглеждане на цветя, можете да разчитате на https://jardin.bg. Онлайн магазин Жардин има хиляди доволни клиенти, които се доверяват на умелите цветари при всеки специален повод!

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top