Начало / Услуги в България / Евтини варианти за покрития за под
Евтини варианти за покрития за под

Евтини варианти за покрития за под

Съдържание

Сподели ревюто

Независимо дали ремонтирате дом или добавяте нов етаж към съществуваща структура, има много опции, които да разгледате. Например, можете да избирате между набор от подови настилки, включително ламинат, винил и линолеум. В допълнение към набор от материали за подови настилки, можете да избирате от набор от методи за монтаж, включително залепване и модулни килими.

Балатум

Използването на линолеум е един от най-евтините начини за покриване на пода. Изработен е от възобновяеми естествени материали и не отделя вредни химикали. Въпреки това, той се нуждае от малко поддръжка. Ще се нуждае от запечатване и восък на всеки няколко години.

Предлага се на листове, дъски и плочки. Обикновено се инсталира от професионалисти. За средно голяма стая трябва да са необходими четири до осем часа.

По-лесен е за инсталиране от винил. Линолеумът обаче се реже трудно. Листовият линолеум изисква залепване. Това може да е трудно, ако се опитвате сами да режете подовата настилка.

Винилови плочки

Използването на винилови плочки или дъски за покриване на вашите подове е чудесен начин да спестите пари. Те са лесни за инсталиране, издръжливи и се предлагат в различни цветове, шарки и дизайн. Те също са чудесен вариант за бани, жилища под наем и други области, където нуждата от чести промени може да бъде предизвикателство.

Докато винилът е чудесен вариант за подова настилка, той не е за всеки. Всъщност не е лоша идея да се свържете с производителя на подовата настилка за съвети за безопасност и поддръжка. В допълнение към спазването на препоръките на производителя, може да искате да инвестирате в почистващ препарат за винил, съвместим с вашия конкретен под.

Модулен килим

Използването на модулен килим като подово покритие е безсмислено, особено при ограничен бюджет. Не само осигурява впечатляващ и стилен външен вид, но и функционално подово покритие, което се монтира и премахва лесно.

За да монтирате модулен килим, ще ви е необходим комплект залепващи ленти. За най-добри резултати използвайте мистрия с V-назъб за разнасяне на лепилото. Освен това трябва да имате под ръка маска за прах и респиратор. Ако поставяте килим в мазе, не забравяйте да поставите плочките нагоре, така че подът да диша и да намали растежа на мухъл.

Ламиниран паркет

Да имате ламиниран под във вашия дом може да бъде много по-евтино от други видове твърди подови настилки. Известно е, че ламинатът е издръжлив и може да издържи на интензивен трафик. Освен това е устойчив на влага и надраскване.

Ламинираният паркет се предлага в различни дебелини. Обикновено колкото по-тънък е ламинатът, толкова по-евтин ще бъде. Въпреки това е и по-трудно да се инсталира. Затова е най-добре да изберете по-дебел ламинат, ако го монтирате в зона с голям трафик.

Цената на ламинирания паркет зависи от вида на ламината, неговата дебелина и материалите, от които е изработен. Ще трябва да платите и за подложка, която се използва за поддържане на пода. Освен това осигурява шумозаглушаване.

Подова настилка от корк

Независимо дали инсталирате нов под или искате да ремонтирате съществуващия, коркът е един от най-евтините начини за покриване на пода. Цената на корковия паркет се определя от три фактора: размер, материал и труд.

Коркът е естествен изолатор. Неговите пълни с въздух клетки помагат на подовата настилка да се разширява и свива, осигурявайки изолация срещу топлина и студ.

Подовата настилка от корк може да се постави върху повечето повърхности. Може да се използва върху керамични плочки, винилови подове и дори върху дървени подове. Също така е идеален за кухни и офиси. Това е мек подов материал, който позволява удобно ходене и е добър избор за тези, които страдат от болки в гърба.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top