Начало / Полезно / Добра ли е тебеширената боя за дърво?
Добра ли е тебеширената боя за дърво?

Добра ли е тебеширената боя за дърво?

Съдържание

Сподели ревюто

Преди да започнете да боядисвате дърво, важно е да нанесете грунд или уплътнител върху дървото. Това ще предотврати изтичането на боята в дървото. Освен това, ако дървото е било напоено дълго време, някои вещества могат да се издигнат на повърхността на тебеширената боя. Ако дървото ви е грубо, нарязано или хлъзгаво, грундът е начин да изравните повърхността. В настоящата статия ще разгледаме същността и предимствата на тебеширената боя за разкрасяване на дървени повърхности.

Декоративна боя

Декоративната тебеширена боя е отличен начин да добавите винтидж усещане към дома си. Прилепва към повечето повърхности и е идеален за вътрешна и външна употреба. Въпреки това, трябва леко да шлайфате всеки предмет, преди да нанесете боята. Боята може да бъде много гъста, така че може да ви е необходим само един слой. Освен това, може лесно да се нарани – както докато е мокра, така и след като е изсъхнала.

Тебеширена боя

Декоративната тебеширена боя се предлага в широка гама от нюанси и покрития. Можете да ги закупите от местния магазин за подобрения на дома или да пазарувате онлайн от реномирани марки. Възможно е също така да забъркате своя собствена боя у дома. Предлагат се различни бои с тебеширено покритие, така че си струва да отделите време, за да потърсите такава, която отговаря на вашите нужди.

Лесна за използване

Тебеширената боя е отличен избор, съхне бързо и има страхотно покритие. Подобна е на много други бои по отношение на покритието и консистенцията и изисква много малко подготвителна работа.

За да получите най-добри резултати с тебеширена боя, не забравяйте да вземете висококачествена четка. Въпреки че е изкушаващо да закупите евтина четка за боядисване, може да се окажете с крехък продукт. За да избегнете това, не забравяйте да прочетете онлайн рецензии за четките за боядисване с тебеширена боя. По този начин ще знаете какво да очаквате, когато купувате определен модел.

Видове тебеширена боя

Разнообразен

Тебеширената боя е универсално решение, което работи върху различни повърхности. Можете да го използвате в два слоя или един слой и да го нанесете с прозрачен лак или вакса. Може да се разреди с вода преди нанасяне и изисква време за втвърдяване от 30 дни. Той е добър избор за ламинат и лъскави повърхности и може да се нанесе в три лесни стъпки.

Тебеширената боя изсъхва бързо и има страхотна консистенция и покривност. Осигурява висококачествено покритие, подобно на обикновена боя.

Цена

Тебеширената боя е евтин начин за актуализиране на мебели и други предмети във вашия дом. Тя ще покрие напълно повърхността. Може да се прилага върху различни покрития, включително дърво, метал и плат. Въпреки това изисква няколко слоя боя, за да се осигури пълно покритие.

В сравнение с конвенционалната боя, тебеширената боя изисква по-малко слоеве. Една кутия ще покрие приблизително 13 квадратни метра. Може да се нуждаете от няколко слоя, за да постигнете желания цвят. Освен това тебеширената боя е на основата на латекс, така че е лесна за почистване. В допълнение, тебеширената боя може да се нанася в пулверизатор, което го прави удобен вариант.

Розова тебеширена боя

Поддръжка

Дали тебеширена боя е добра идея за поддръжка зависи от целта, за която се прилага. Обикновено се прилага за дървени мебели, които са податливи на ежедневно износване. За да запазите външния вид на вашите боядисани мебели, е важно да запечатате повърхността, за да предпазите цвета от елементите и естествения стрес, който идва с възрастта.

Можете да почистите тебеширена боя с топла вода и мек сапун. Някои компании за естествени тебеширени бои могат дори да използват кастилски сапун, който е ароматизиран с етерични масла. Етеричните масла няма да навредят на покритието ви, а почистващите препарати на маслена основа няма да отстранят уплътнителя.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top