Начало / Полезно / 8 причини да предпочетете суровите торти

8 причини да предпочетете суровите торти

Съдържание

Сподели ревюто

Не сте опитвали досега сурова торта? Не чакайте повече, а се отдайте на блаженството от вкусове, което тези здравословни десерти носят. Ето 8 основателни причини да го направите възможно по-скоро.

Вкусни

Първо, те са супер вкусни. Това би трябвало да е достатъчна причина да ги ядете. Но вече чувам как всички казвате, че и другите десерти са такива. Така че ето и някои други предимства, които идват с похапването на суровите торти.

Без добавена захар

Използва се само натурална захар. Смята се, че естествените захари имат важна роля за болните от рак, както и за всички, които се опитват да предотвратят заболяването. Освен това на организма е необходимо време, за да разгради естествената захар, което ви държи сити за по-дълго време.

Без рязко повишаване на нивата на кръвната захар

Преработената захар е прост въглехидрат. Скоростта на разграждането му предизвиква скокове в нивата на кръвната захар. Ето защо не се чувствате сити след хранене, независимо от това колко калории сте изяли току-що. Тези скокове на захарта могат да предизвикат промени в настроението, както и симптоми, подобни на симптомите при зависимост от наркотици.

Без глутен

Суровите торти са 100% безглутенови, тъй като не се използва брашно.

Осигуряват ви хранителни вещества

При суровите торти се използват естествени органични съставки, които съдържат много фибри, минерали, витамини, ензими, антиоксиданти и протеини. Редовното консумиране на ядки и семена може да понижи лошия холестерол и триглицеридите, може да ви помогне да намалите теглото си, може да намали възпалението в организма ви, дори да намали риска от инфаркт и инсулт. Суровите, вегански десерти са по-здравословни алтернативи на обикновените десерти.

Различни вкусови профили

Предлагат се много различни вкусове, които са уникални и вкусни. Независимо дали обичате плодове в тортите си, комбинация от фъстъчено масло и шоколад, чист шоколад или си падате по нещо по-екзотично като мента например, или пък предпочитате други комбинации и вкусове, то суровите торти могат да задоволят и най-претенциозните от вас.

Без вреда за животните

Очевидно е, че тези десерти не съдържат никакви животински продукти или странични продукти, така че те са без жестокост и само с добра карма.

Без вина

Всичко изброено дотук прави суровите десерти напълно без вина. Можете да се отдадете на удоволствието, знаейки, че не вредите на тялото си, а всъщност му осигурявате много хранителни вещества.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top