Начало / WordPress плъгини / Ревю на Widget Logic – Вкарайте логика в уиджетите на Вашия WordPress
Ревю на Widget Logic – Вкарайте логика в уиджетите на Вашия WordPress

Ревю на Widget Logic – Вкарайте логика в уиджетите на Вашия WordPress

Съдържание

Сподели ревюто

Описание на плъгина Widget Logic

Widget Logic прави Вашите уиджети по-умни и логични. По подразбиране всички уиджети в WordPress се показват на всички страници и публикации. Това прави сайдбара понякога претъпкан с много нелогично съдържание, спрямо текущата страница на която се намираме. Например, ако даден потребител се намира на началната страница на даден блог, той вижда последните публикации на автора. В същото време, ако същият този блог използва стандартния widget, който показва последните публикации, потребителя ги вижда още един път, което е нелогично. Логично би било да ги вижда, когато се намира на някоя вътрешна страница, но не и на началната.

И това е само един прост пример с който WordPress по подразбиране не може да се справи с по-добрата ползваемост.

Това не трябва повече да Ви притеснява, защото разработчиците на този страхотен CMS са създали нужния плъгин, който подобрява драстично ползваемостта и потребителското изживяване в сайта.

Този плъгин се казва Widget Logic!

Възможности

Когато инсталирате плъгина под всеки един уиджет ще се появи още едно поле, наречено с името на плъгина – Widget Logic »Виж screenshot«

Във всяко едно поле трябва да въведете код с който да добавите логика на всеки един уиджет, тоест да му укажете къде да се показва и къде не. Тези кодове можете да ги видите от официалната страница на плъгина, но тъй като четете най-якия сайт за ревюта ще може да откриете кодовете в това ревю, обяснени на български.

Подобно на логическите оператори в програмирането, Widget Logic използва същите такива.

Логически оператори

 • ! (НЕ). Този оператор се използва за обратна логика.
 • || (ИЛИ). Операторът ИЛИ се използва за комбинации между различни условия.
 • && (И). Този оператор се използва за по-специфични нужди.

Условия

is_home()

Покажи уиджета само ако потребителя е на началната страница.

is_page('about')

Покажи уиджета само ако потребителя се намира на страница about.

is_user_logged_in()

Покажи уиджета само ако потребителя е логнат.

is_category(array(5,9,10,11))

Покажи уиджета само ако потребителя се намира на една от следните категории. Пишат се ID-тата на категориите.

is_single()

Покажи уиджета само ако потребителя се намира на отделна публикация.

Това не са всички условия при които работи плъгина, а само примерни такива. Ако искате да разберете всички условия при които работи Widget Logic, то разгледайте страницата на WordPress с Conditional Tags

Примери

 • Пример 1
 • Пример 2
 • Пример 3
is_category(X) || (is_single() && in_category(X)) Този код означава следното: Ако потребителя се намира в категория X или чете пост, който се намира в категория X – покажи уиджета.
is_single() && in_category(‘cheese’) Този код означава следното: Ако потребител чете single post (някоя публикация), която се намира в категория cheese – покажи уиджета.
!is_home() Този код означава следното: Покажи уиджета на всички страници без началната страница.

Плюсове

Плъгина Widget Logic помага доста за по-добрата ползваемост на блога ви. По-добра ползваемост = по-добро SEO. С него можете да управлявате вашите уиджети, като им задавате различни условия къде да се показват и къде не. Плъгина работи правилно и с досегашните ми тестове не забелязох бъгове.

Минуси

За да ползвате плъгина трябва да имате поне елементарни умения по програмиране. За жалост липсва визуален редактор и каквато и настройка да искате да направите трябва да пишете условията ръчно.

Полезни връзки

Сподели ревюто

Съдържание Описание на плъгина Widget Logic Widget Logic прави Вашите уиджети по-умни и логични. По подразбиране всички уиджети в WordPress се показват на всички страници и публикации. Това прави сайдбара понякога претъпкан с много нелогично съдържание, спрямо текущата страница на която се намираме. Например, ако даден потребител се намира на началната страница на даден блог, …

Обобщение на ревюто

Възможности
Цена
Дизайн
Ползваемост

В заключение : Widget Logic е плъгин за уебмастъри-перфекционисти. С него можете да управлявате уиджетите на Вашият WordPress сайт като определяте на кои страници и при какви условия да се показват или да не се показват. Нужни са ви елементарни умения по програмиране.

75

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

2 коментара

 1. I see a lot of interesting posts on your page.

  You have to spend a lot of time writing, i know how to save you a lot of work, there is a tool that
  creates unique, google friendly posts in couple of seconds,
  just type in google – k2 unlimited content

 2. I see a lot of interesting content on your page.
  You have to spend a lot of time writing, i know how to save
  you a lot of work, there is a tool that creates high quality, SEO friendly posts in couple of seconds, just type in google – k2 unlimited content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top