Начало / WordPress плъгини / Ревю на Widget Logic – Вкарайте логика в уиджетите на Вашия WordPress
Ревю на Widget Logic – Вкарайте логика в уиджетите на Вашия WordPress

Ревю на Widget Logic – Вкарайте логика в уиджетите на Вашия WordPress

Сподели ревюто

Описание на плъгина Widget Logic

Widget Logic прави Вашите уиджети по-умни и логични. По подразбиране всички уиджети в WordPress се показват на всички страници и публикации. Това прави сайдбара понякога претъпкан с много нелогично съдържание, спрямо текущата страница на която се намираме. Например, ако даден потребител се намира на началната страница на даден блог, той вижда последните публикации на автора. В същото време, ако същият този блог използва стандартния widget, който показва последните публикации, потребителя ги вижда още един път, което е нелогично. Логично би било да ги вижда, когато се намира на някоя вътрешна страница, но не и на началната.

И това е само един прост пример с който WordPress по подразбиране не може да се справи с по-добрата ползваемост.

Това не трябва повече да Ви притеснява, защото разработчиците на този страхотен CMS са създали нужния плъгин, който подобрява драстично ползваемостта и потребителското изживяване в сайта.

Този плъгин се казва Widget Logic!

Възможности

Когато инсталирате плъгина под всеки един уиджет ще се появи още едно поле, наречено с името на плъгина – Widget Logic »Виж screenshot«

Във всяко едно поле трябва да въведете код с който да добавите логика на всеки един уиджет, тоест да му укажете къде да се показва и къде не. Тези кодове можете да ги видите от официалната страница на плъгина, но тъй като четете най-якия сайт за ревюта ще може да откриете кодовете в това ревю, обяснени на български.

Подобно на логическите оператори в програмирането, Widget Logic използва същите такива.

Логически оператори

 • ! (НЕ). Този оператор се използва за обратна логика.
 • || (ИЛИ). Операторът ИЛИ се използва за комбинации между различни условия.
 • && (И). Този оператор се използва за по-специфични нужди.

Условия

is_home()

Покажи уиджета само ако потребителя е на началната страница.

is_page('about')

Покажи уиджета само ако потребителя се намира на страница about.

is_user_logged_in()

Покажи уиджета само ако потребителя е логнат.

is_category(array(5,9,10,11))

Покажи уиджета само ако потребителя се намира на една от следните категории. Пишат се ID-тата на категориите.

is_single()

Покажи уиджета само ако потребителя се намира на отделна публикация.

Това не са всички условия при които работи плъгина, а само примерни такива. Ако искате да разберете всички условия при които работи Widget Logic, то разгледайте страницата на WordPress с Conditional Tags

Примери

 • Пример 1
 • Пример 2
 • Пример 3
is_category(X) || (is_single() && in_category(X)) Този код означава следното: Ако потребителя се намира в категория X или чете пост, който се намира в категория X – покажи уиджета.
is_single() && in_category(‘cheese’) Този код означава следното: Ако потребител чете single post (някоя публикация), която се намира в категория cheese – покажи уиджета.
!is_home() Този код означава следното: Покажи уиджета на всички страници без началната страница.

Плюсове

Плъгина Widget Logic помага доста за по-добрата ползваемост на блога ви. По-добра ползваемост = по-добро SEO. С него можете да управлявате вашите уиджети, като им задавате различни условия къде да се показват и къде не. Плъгина работи правилно и с досегашните ми тестове не забелязох бъгове.

Минуси

За да ползвате плъгина трябва да имате поне елементарни умения по програмиране. За жалост липсва визуален редактор и каквато и настройка да искате да направите трябва да пишете условията ръчно.

Полезни връзки

Сподели ревюто

Съдържание1 Описание на плъгина Widget Logic2 Възможности2.1 Логически оператори2.2 Условия2.3 Примери3 Плюсове4 Минуси5 Полезни връзки Описание на плъгина Widget Logic Widget Logic прави Вашите уиджети по-умни и логични. По подразбиране всички уиджети в WordPress се показват на всички страници и публикации. Това прави сайдбара понякога претъпкан с много нелогично съдържание, спрямо текущата страница на която …

Обобщение на ревюто

Възможности
Цена
Дизайн
Ползваемост

В заключение : Widget Logic е плъгин за уебмастъри-перфекционисти. С него можете да управлявате уиджетите на Вашият WordPress сайт като определяте на кои страници и при какви условия да се показват или да не се показват. Нужни са ви елементарни умения по програмиране.

75

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

2 коментара

 1. I see a lot of interesting posts on your page.

  You have to spend a lot of time writing, i know how to save you a lot of work, there is a tool that
  creates unique, google friendly posts in couple of seconds,
  just type in google – k2 unlimited content

 2. I see a lot of interesting content on your page.
  You have to spend a lot of time writing, i know how to save
  you a lot of work, there is a tool that creates high quality, SEO friendly posts in couple of seconds, just type in google – k2 unlimited content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top