Начало / Полезно / До каква възраст се ползва столче за хранене

До каква възраст се ползва столче за хранене

Съдържание

Сподели ревюто

Няма ясно определена възраст, на която детето да престане да използва бебешки стол за хранене, но обикновено това се случва, когато е между 18 месеца и 3 годинки. През този период малките човечета започват да седят стабилно достатъчно дълго време и да стават все по-самостоятелни.

Кога детето е готово да стане от столчето за хранене 

Лесно ще разпознаете момента, ако внимателно наблюдавате поведението на мъника. Сред първите признаци е способността на малкото да стои седнало повече време, когато спре да се люлее или да се опитва да полегне и щом престане да захвърля купи и чинии по пода. Друг ясен признак, че е готово да седне на масата на големите, е когато започне само да откопчава колана и спокойно да се качва и слиза от високото столче или от детското легло.

Има ли значение какъв вид е столчето за хранене

След като детето може да го използва до 3 годишна възраст, по-добре то да бъде от по-висок клас, за да издържи на дългата употреба. В тази категория попадат продукти, които са на утвърдени световни производители. Традиционно това означава, че са преминали редица тестове за качество и безопасност, като притежават съответните сертификати. Материалите, от които са изработени са луксозни и по-скъпи.

Ако търсите баланс между цена и качество, средният клас е точно такъв – продуктите в него са удобни, функционални и инвестицията е в разумни граници. Много родители се ориентират към бюджетния клас, където изделията са значително по-евтини, без това да е за сметка на безопасността и качеството.

Столчетата за хранене са най-различни, напомнят от онлайн магазина на Рая Тойс, и всеки има възможност да избере: за новородени; универсални; преносими; трансформиращи се, повдигащи и т.н.

Как да улесните ставането от столчето за хранене

Когато настъпи моментът да забравите за бебешките навици и столчето, трябва да сте готови да направите прехода плавен и лек за малчугана. Ето няколко съвета как да го постигнете:

  • използвайте маса и столове, които са по-малки, за да не се изплаши малкият човек от евентуално падане;
  • събере се цялото семейство заедно и превърнете храненето в забавно и приятно събитие;
  • изключете телевизора и други източници, които разсейват и отвличат вниманието;
  • опитайте се да общувате пълноценно на масата, като постоянно ангажирате детето в разговора.

Не го насилвайте да яде нещо, което не харесва и не настоявайте да изпразни чинията си, ако искате да се храни с удоволствие на масата за възрастни.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top