Начало / Софтуер / Ревю на Spotify – слушай любимата си музика онлайн, безплатно!
Ревю на Spotify – слушай любимата си музика онлайн, безплатно!

Ревю на Spotify – слушай любимата си музика онлайн, безплатно!

Съдържание

Сподели ревюто

Описание на услугата Spotify

Spotify е една от най-големите музикални услуги, които съществуват до момента. Програмата е безплатна и се предлага за най-популярните операционни системи. Тя дава възможност на потребителите да слушат безброй много песни на почти всички съществуващи изпълнители в световен мащаб. А самата услуга се предлага в три варианта – безплатна, неограничена и премиум. В това ревю ще разгледаме безплатната версия на Spotify.

Възможности на Spotify

Неограничена музика

С услугата Spotify ще можете да слушате музика – по всяко време, неограничено. Или поне за първите 6 месеца. Когато инсталирате програмата, започва да тече срок от половин година в който можете да използвате Spotify напълно неограничено. След този период ще можете да слушате музика само 10 часа месечно. Това го разбрах от Wikipedia, а от официалният им сайт останах с впечатлението, че неограничената музика е с lifetime лиценз. Тъй като съм инсталирал програмата от скоро, живот и здраве след 6 месеца ще ъпдейта това ревю с допълнителна информация.

Безброй много песни и изпълнители

Всяка една песен, която се сетите ще можете да си я пуснете с 1 клик. Програмата има търсачка с която лесно ще откривате всичко, което искате. Можете да сортирате резултатите по различни параметри, като например дължина на песента, изпълнител и популярност.

Spotify изисква интернет достъп

Нито една песен, която се намира в услугата Spotify няма да бъде качена на Вашия компютър. За сметка на това софтуерът изисква интернет достъп за да работи добре. Аз не срещнах лагване или зацикляне, когато слушам или превъртам музика.

Възможност за създаване на плейлисти

Програмата има доста глезотии и едно от тях е възможността всеки един потребител да си създава собствени плейлисти.

Социална интеграция

Spotify е силно свързана с Facebook. Можете да следвате Вашите приятели от Facebook, които използват софтуера, а можете и директно да споделяте песни във Вашият фийд или като лично съобщение до някой Ваш приятел.

App finder

Функция, която позволява да търсите и да добавяте различни приложения, която да работят допълнително върху Spotify, като по този начин подобряват начина ви на работа или начина по който слушате музика.

Local files

Spotify сканира Вашия компютър за цялата налична музика в него. Ако имате смартфон или таблет, който използва мобилното приложение на Spotify, можете да синхронизирате музиката си, за да е налична и на мобилното Ви устройство.

Плюсове

  • Можете да слушате музика напълно безплатно.
  • Избор от милиони песни и хиляди изпълнители.
  • Възможност за създаване на Ваши собствени плейлисти.
  • Социални елементи: следване на потребители, споделяне на песни.
  • Spotify работи под Windows, Mac и Linux.
  • Мобилно приложение за Android и iOS.

Минуси

  • Изключително досадни реклами в безплатната версия.
  • Неограниченото слушане на музика в безплатната версия е 6 месеца. След този период можете да слушате музика само 10 часа месечно.
  • Българските изпълните са малко.
  • България не е включена в страните, които имат достъп до Spotify (въпреки това по-надолу в ревюто има линк как да пуснем програмата с българско IP).

В заключение

Spotify е чудесна услуга за безплатно слушане на музика. Безплатната версия на програмата е силно наспамена с реклами, но това не вярвам да е пречка за музикалните маниаци.

В Wikipedia пише, че след първите 6 месеца ще можем да ползваме услугата само 10 часа месечно, което е нищо, що се касае до слушане на музика. Това не го намерих като информация в сайта на Spotify, но е възможно да са го написали на някое по-забутано място.

Самата програма има много възможности и функции, което е само в плюс на музикалните маниаци.

Ако все пак имате излишни $4.99 всеки месец (или $60 за цяла година) можете да преминете на планът Unlimited. Така със сигурност можете да слушате неограничено време музика и то без никакви реклами.

Тарифен планЦенаБез рекламиВреме за слушане на музика (през първите 6 месеца)Време за слушане на музика (след първите 6 месеца)Premium екстри
Spotify FreeБезплатноНеБез ограничения10 часа на месец (Неограничено за Съединените щати и Азия, 5 песни/пускания за Франция)Не
Spotify Unlimited$4.99, £4.99, €4.99 на месецДаБез ограниченияБез ограниченияНе
Spotify Premium$9.99, £9.99, €9.99 на месецДаБез ограниченияБез ограниченияДа

Полезни връзки

Сподели ревюто

Съдържание Описание на услугата Spotify Spotify е една от най-големите музикални услуги, които съществуват до момента. Програмата е безплатна и се предлага за най-популярните операционни системи. Тя дава възможност на потребителите да слушат безброй много песни на почти всички съществуващи изпълнители в световен мащаб. А самата услуга се предлага в три варианта – безплатна, неограничена …

Обобщение на ревюто

Цена
Дизайн
Ползваемост

Възможности

60

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top