Начало / Android приложения / Ревю на SERP Mojo – приложение за Android, което следи позициите на вашите сайтове
Ревю на SERP Mojo – приложение за Android, което следи позициите на вашите сайтове

Ревю на SERP Mojo – приложение за Android, което следи позициите на вашите сайтове

Съдържание

Сподели ревюто

SERP Mojo е приложение за Android, което Ви позволява лесно да следите позициите на вашият сайт в най-популярните търсещи машини. За разлика от повечето подобни приложения, SERP Mojo е напълно безплатен с приятен дизайн и разбира се – показва вярни резултати.

Много често съм търсил приложение за Android, което да следи позициите на сайтовете ми, да показва вярни резултати, да има възможност за следене на неограничен брой сайтове по неограничен брой ключови думи и не на последно място – да парси резултати за Google.BG (защото аз лично работя изцяло за google.bg).

Такива приложения има, но са платени. Има разбира се и безплатни, които или имат ограничение в сайтовете/ключовите думи или че нямат възможност да парсят в Google.bg (парсят само Google.com).

Но съвсем случайно попаднах скоро на ново приложение – SERP Mojo. Зачетох описанието, разгледах скрийншотовете – хараса ми и реших да го пробвам.

Възможности

Ето какво може да прави SERP Mojo:

 • Възможност за добавяне на неограничен брой сайтове.
 • Възможност за добавяне на неограничен брой ключови думи.
 • Възможност за избиране на търсеща машина. Възможностите са Google, Bing, Yahoo.
 • Възможност за избор на локализация (Google.bg, Google.de, Google.gr и т.н.).
 • Възможност за добавяне/премахване на ключови думи по всяко едно време.
 • Приложението има и статистика, чрез която можете да се информирате за спадовете и покачванията (дай Боже всеки му) на Вашият сайт по дати (разгледайте скрийншотовете по-долу).

Минуси

Минусът е само един, а той е, че се показват реклами в приложението. Но това е напълно нормално, изхождайки от това, че app-а е безплатен. За в бъдеще се обмисля и версия без реклами, която най-вероятно ще бъде платена.

Заключение

Ако Ви трябва мобилно приложение с което лесно да следите няколко сайта по колкото си искате ключови думи, то SERP Mojo е точно за Вас. Бъгове поне аз не забелязах. Резултатите се парсят нормално. Имайте предвид, че приложението парси докато не открие сайта на съответната му позиция. Тоест, ако сайта Ви е някъде в ТОП10, SERP Mojo ще актуализира бързо текущата позиция на сайта Ви, спрямо предишното парсене. Но ако сайта Ви е нов (или го няма в началните страница) може да се наложи да почакате малко повече. Интерфейсът му е приятен и се работи много лесно с него. И най-важното е, че приложението е безплатно!

Снимки:

screenshot_2 screenshot_3 screenshot_1

Полезни връзки

SERP Mojo в Google Play

Сподели ревюто

Съдържание SERP Mojo е приложение за Android, което Ви позволява лесно да следите позициите на вашият сайт в най-популярните търсещи машини. За разлика от повечето подобни приложения, SERP Mojo е напълно безплатен с приятен дизайн и разбира се – показва вярни резултати. Много често съм търсил приложение за Android, което да следи позициите на сайтовете …

Обобщение на ревюто

Възможности
Цена
Дизайн
Ползваемост

90

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

12 коментара

 1. Готина джаджа която ще я пробвам задължително след като Андрей я препоръчва. 😉

 2. Пробвай я, Пано. На мен ми допадна доста.

 3. Пробвах я и наистина ми показа същите резултати с поверителното сърфиране от Хрома. Очаквам още ревюта за Андроид. 😉

 4. @Пано, радвам се, че ти е допаднала. Ще има още ревюта, разбира се!

 5. Андрей да те питам нещо за SERP mojo. При инсталацията иска пълен достъп до мрежата. Когато си с таблет, да речем че това не е проблем, но ако си с телефон как се предпазваш от неоторизирани обаждания за по 5 лв например. С това 3G Watchdog?

 6. @Пано, не разбрах много въпроса ти. Значи приложенията си ги тегля, когато съм вързан към домашното wi-fi. А когато ги ползвам си ги ползвам вече през мобилната прежа, когато съм навън.

 7. Аз също работя през домашното wi-fi когато свалям на таблета, но ако сваля някое приложение което иска пълни потребителски права на телефона с андроид, не знам дали би ме изненадало с позвънявания на тел. номера за по 6 лв? Въпроса беше как се предпазваш на телефона от такива приложения, не съм ползвал 3G Watchdog, ще взема да го тествам.

 8. Не знам, Пано, не ми се е случвало такова нещо. Въднъж си бях нахакал някакъв widget, който взе да изпраща някакви sms-и, платих 5 лева за тях. Само с това съм се набутвал до сега 🙂

 9. Точно затова ти говоря. Ако намериш приложение което предпазва от такива sms-и напиши ревю.

 10. Андрей, А с бг думите как се справя за мониторинг?

 11. @Теодор, добре се справя 🙂

 12. Аз пък намерих друг недостатък (може и само при мен да е, но се съмнявам): За да следи SERP-а програмата трябва да е включена. Би било хубаво да има background service (с бутон за включване и изключване съответно) за да може да се обновяват класиранията без потребителска намеса. Иначе за Android наистина SERP Mojo е страхотен инструмент 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top