Начало / Софтуер / Ревю на SeekFast – удобен софтуер за търсене на съдържание в много файлове
Ревю на SeekFast – удобен софтуер за търсене на съдържание в много файлове

Ревю на SeekFast – удобен софтуер за търсене на съдържание в много файлове

Съдържание

Сподели ревюто

SeekFast е малка и лека програма с чиято помощ ще търсите съдържание в много файлове наведнъж. Програмата има вградена интеграция с Windows Explorer, което прави търсенето още по-лесно.

За какво се използва програмата?

SeekFast (или ТърсиБързо) е софтуерен инструмент за бързо и лесно търсене на текст на Вашия компютър. SeekFast може да търси във всички документи на Microsoft Word (doc), PDF, RTF и текстови файлове в папка и нейните подпапки на Вашия компютър.

Търсенето със SeekFast е лесно, бързо и удобно. Изберете папка, въведете думите, които искате да търсите, и ще получите резултати в рамките на секунда. SeekFast е съвместим с всички модерни версии на Windows – Windows XP, Windows Vista и Windows 7.

Възможности

1. Претърсване на хиляди документи за част от секундата

SeekFast е изключително бърза и лесна програма за търсене на текстове в определена папка на Вашия компютър. Броят документи, в които може да търси, зависи от това дали използвате безплатната или пълната версия на програмата. Ако използвате пълната версия, ще можете да търсите в хиляди документи. И в двете версии търсенето е лесно и удобно и въпреки че има  бутон Помощ, човек може да ползва програмата, без дори да му се налага да изчете информацията в този файл. От Вас се иска само да изберете директория за търсене и да въведете търсените думи или изрази, след което за части от секундата ще получите всички изречения, в които те се срещат. Това е особено удобно за хора, които са притиснати от времето и трябва много бързо да потърсят някоя дума.

2. Подреждане на резултатите по съответствие

Едно от предимствата на тази програма е, че използва модерна лингвистична технология, и първи по ред излизат резултатите, които са най-близки до Вашето търсене – точно както в Google или която и да било друга уеб търсачка. Това, разбира се, не е единственият вариант, тъй като можете да подредите резултата и по дата или азбучен ред на намерените файлове, което прави програмата удобна за хора с най-различни нужди. За да намери информацията, която търси, човек трябва да имат предвид, че подредбата на изписаните думи определя подреждането на резултатите от търсенето. Ако се появят прекалено много резултати, трябва да се добавят една или повече думи, които да стеснят търсенето.

3. Директно показване на изреченията, в които се среща търсената дума

Употребата на програмата не се свежда до намиране на търсените думи. Потребителите могат също така да видят на екрана изречения, съдържащи търсените думи. Това става автоматично, така че няма нужда потребителите да губят време в търсене на тази опция в менюто. За по-голямо удобство търсените думи са оцветени в червено, така че лесно се забелязват в процеса на работа.

4. Отваряне на съответните документи с един клик

Съществува изключително лесен начин да отворите документа или файла, в който се съдържа съответното изречение. Няма нужда да губите време – вместо това можете просто да кликнете върху името на файла.

5. Показване на по-голяма част от търсения текст с един клик

Друго важно преимущество на програмата е, че можете лесно да видите контекста, в който се използват търсените думи. Затова ако искате да видите по-голяма част от намерения текст, не е необходимо да отваряте файла – просто кликнете върху изречението и текстът ще се покаже на екрана на програмата. Това може да е достатъчно за откриване на търсения от Вас документ, така че е възможно изобщо да не се наложи да отворите документа или файла. Освен това има опция за максималния брой изречения на файл, които да бъдат показани.

6. Интеграция с Windows Explorer

Единият начин за търсене на думи е като изберете папката, в която да търсите, с бутона Browse от програмата SeekFast. Възможно е обаче да стартирате SeekFast директно от Windows Explorer – кликвате върху съответната папка с десен бутон на мишката и избирате SeekFast. С отварянето на програмата вече можете да търсите в избраната директория. Това е удобно за хора, които имат много папки и подпапки в своя компютър, защото могат да започнат търсенето много лесно.

7. Вашият компютър не се натоварва с индексиране

Голямо предимство на SeekFast пред други подобни програми е, че не използва индексиране. Индексирането работи постоянно и натоварва повечето от ресурсите на компютъра Ви. То може да забави работата му и да Ви даде грешни резултати в случай, че е направено преди няколко дни. С тази програма получавате актуални резултати и не натоварвате компютъра си с индексиране.

8. Търсете в различни файлови формати

Програмата може да търси в най-различни файлове: Microsoft Word документи (DOC), PDF файлове, Rich Text Format (RTF) и различни текстови файлове (TXT, XML, PHP, JAVA, JSP, C, CPP, HTM, HTML, H и други). Потребителите могат да зададат видовете файлове, в които да търсят. Това е особено полезно, защото ако човек има някаква представа за формата на търсения документ, ще стесни търсенето и бързо и лесно ще открие това, което му трябва. Ако пък няма представа за формата на документа, ще зададе всички формати, с които SeekFast работи.

Изисквания

За момента софтуерър работи само под OS Windows (XP, Vista, 7).

Ограничения

1. Не можете да търсите в целия твърд диск

SeekFast не може да търси в целия ви твърд диск, тъй като програмата е предназначена да търси в определена папка. Търсенето в целия диск ще претърси само 2000 файла, което е лимита за брой търсени файлове.

2. Максималният брой файлове е 5000

Максималният брой файлове, в които търси SeekFast, е ограничен до 100 файла за безплатната версия, и до 5000 файла в платената версия.

Ограничението за максимален брой файлове е създадено с цел по-голямо бързодействие на програмата, както и за да не се заема прекалено много памет от вашия компютър.

3. Текущата версия все още не може да търси в Microsoft Excel файлове

Търсенето в Microsoft Excel файлове ще бъде включено в някоя от следващите версии на програмата.

4. Търсенето в PDF файлове е ограничено само до латиница

Търсенето на всички езици в PDF файлове ще бъде включено в някоя от следващите версии на програмата.

5. Максимален размер на файловете за търсене

SeekFast не търси в PDF файлове, които са с размер над 3,3 MB, както и във всички останали файлове, които са с размер над 10 MB.

Това ограничение е необходимо, за да не се заема прекалено голяма памет от вашия компютър, което може да попречи на работата на другите програми.

Две версии – безплатна и платена

1. Безплатна версия

Единственото ограничение на безплатната весия е, че търсенето е ограничено до 100 файла на веднъж.

2. Платена версия

При платената весия можете да търсите в до 5000 файла на веднъж.

Колко струва SeekFast?

Програмата не е никак скъпа. Единичният лиценз (за един потребител) струва само $14. Колко повече лицензи искате да купите, толкова по-евтино ще ви излезе.

Купи SeekFast

Полезни връзки:

Официална страница на SeekFast

Сподели ревюто

Съдържание SeekFast е малка и лека програма с чиято помощ ще търсите съдържание в много файлове наведнъж. Програмата има вградена интеграция с Windows Explorer, което прави търсенето още по-лесно. За какво се използва програмата? SeekFast (или ТърсиБързо) е софтуерен инструмент за бързо и лесно търсене на текст на Вашия компютър. SeekFast може да търси във …

Обобщение на ревюто

Възможности
Цена
Дизайн
Ползваемост

93

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

2 коментара

 1. If you would like to grow your knowledge simply keep visiting this web site and
  be updated with the latest news posted here.

 2. Superb blog! Do you have any tips for aspiring writers?

  I’m hoping to start my own site soon but I’m a little
  lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a
  paid option? There are so many options out there
  that I’m completely overwhelmed .. Any recommendations?
  Bless you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top