Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/seojedib/addons/wickeble/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Ролатор, проходилка или бастун – какво средство за придвижване да изберем | Wickeble
Начало / Полезно / Ролатор, проходилка или бастун – какво средство за придвижване да изберем

Ролатор, проходилка или бастун – какво средство за придвижване да изберем

Съдържание

Сподели ревюто

Ако са налице затруднения с ограничена подвижност и равновесие, без значение дали поради старост или злополука, най-правилното нещо за подобрение е изборът на подходящото средство за придвижване, което отговаря на нашето положение и потребности.

Ролерът, проходилката и бастунът са най-познатите средства за придвижване при инвалидност у нас и се срещат сравнително често в санитарните магазини. Помощните средства за придвижване са предназначени да осигурят безопасност и комфорт за хора от всички възрасти с ограничена подвижност.

Разнообразието от такива лични средства е огромно. Съществува обаче въпросът какво е по-добре да изберете?

Като първи съвет, когато търсите средство за придвижване е да се консултирате с лекар, физиотерапевт или рехабилитатор, който да ви насочи с професионални съвети.

На следващо място препоръчваме да посетите санитарен магазин, в който се продават ролери, проходилки и бастуни. Богатата гама от продукти могат да бъдат разгледани и тествани на място и това ще ви помогне. Това улеснява избора на правилния продукт, който отговаря на нуждите ви.

Проходилка

Проходилките за възрастни са значително по-обемни от бастуните и са поредназначени за лица с по-висока степен на обездвижване. Те са идеални за онези от нас, които изпитват нужда от допълнителна подкрепа и стабилност по време на движение. Могат да послужат и за следоперативни ситуации или за възрастни хора с повишена опасност от падане. Проходлките за възрастни осигуряват по-голяма опора и могат да издържат тежести до 300 кг. На пазара у нас могат да се видят сгъваеми модели. Това ги прави безценни за любителите на пътешествията, а и се улеснява съхранението им.

Ролатор

Ролаторите са подобни по замисъл на проходилките. Изключение правят колелата, които улесняват придвижването по всякакъв вид повърхност. Измежду ролаторите могат да се видят такива по-опростени модели, но има и други. Те разполагат и с допълнителен кош за превозване на продукти или лични принадлежности.

Ролаторите обикновено са с мека седалка, която е изключително комфортна. Някои модели имат облегалка, която осигурява допълнителна опора за гърба. Има и ролатори, които се превръщат в транспортен стол. Това, което е добре да имаме предвид е, че цената им е по-висока спрямо други познати алтернативи.

Бастун

Ако с времето сме започнали да се оплакваме от хронична болка в коленете и таза, следователно имате нужда от опора, която да гарантира достатъчен баланс по време на вървене.

В този случай бастунът е един от най-добрите варианти. Той дава разнообразни варианти в зависимост от състоянието ви. Има ергономична дръжка и е предназначен за онези, които нуждаят от лека опора при вървене. Регулиращата се височина при бастуна осигурява повече комфорт.

Полезни връзки

sanitarenmagazin.bg

www.facebook.com/SanitarenMagazin

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top