Начало / Полезно / Отрезни машини за строителни материали: какво не знаем
Отрезни машини за строителни материали: какво не знаем

Отрезни машини за строителни материали: какво не знаем

Съдържание

Сподели ревюто

Ако някога сте слагали плочки в банята или пък каменни плочи в градината ви, то сигурно знаете, че почти винаги е необходимо да се направят корекции на размера им. С отрезна машина Koledzhikov това се случва много бързо и прецизно. Благодарение на нея може да се намали размерът на всякакви подови и стенни настилки като камък, тухла, газобетон и всякакви други материали. Те могат да се оформят до желания размер без много усилия.

Тези машини са снабдени с диамантени режещи дискове и дори и най-твърдите материали могат да се срежат с минимално усилие и с много висока точност. Съществува голям избор от машини за рязане на строителни материали за всяка нужда и за всяко изискване, така че се заредете с търпение.

За какво може да се използва една отрезна машина за строителни материали?

Машината за рязане на строителни материали е специална машина за обработка на каменни плочи или плочки от всякакъв вид. Оборудвана е с трион с диамантен връх, който може да постигне много чисти ръбове. Начинът на работа на такава машина за рязане на строителни материали е горе-долу същият като този на напречния, скосяващ трион за дърво или метал. Въртящият се трион се потапя в детайла и ако е необходимо, се прекарва през него. По време на процеса, материалът се разделя на частите. За да се избегне прекомерно образуване на прах и прегряване на режещия диск, по време на работа, се използва водно охлаждане.

Машината за рязане на строителни материали работи ли и без вода?

По принцип този тип машини за рязане могат да работят и без водно охлаждане. Въпреки това сухото рязане без водно охлаждане, не се препоръчва при никакви обстоятелства. Режещият диск няма да издържи дълго на високите температури, които се достигат в процеса на работа. Бързо ще се амортизира и ще стане неизползваем, ако не се използва някаква форма на охлаждане. Ножовете с диамантен връх са сравнително скъпи, но пък издържат много дълго време, ако се грижите добре за тях. Поради тази причина водното охлаждане трябва винаги да е включено, дори и при съвсем къси срезове. В противен случай, скъсявате живота на вашата машина.

строителна машина

Може ли да се режат бетонни плочи с машина за рязане на строителни материали?

Да, за машината за рязане няма разлика дали се обработва каменна плоча от естествен камък или бетонна плоча. Важното е ножът да е 100% изправен и охладителната система да работи. При рязане на бетонни плочи, добре работещата система за водно охлаждане е също толкова важна, колкото и при рязане на плочи от естествен камък. Прахът по време на рязането трябва да бъде напълно отнасян от водата и при никакви обстоятелства не трябва да се вдишва. При необходимост се препоръчва носенето на маска.

На кого е полезна машина за рязане на строителни материали?

Ако вие сте майстори, които редовно полагат подови и стенни плочи или пък плочи за дворове и пътеки, машината за рязане на строителни материали със сигурност е инвестиция, която си заслужава да направите. С други думи, покупката на машина за рязане на камък има смисъл предимно за професионалисти. По-малък и евтин вариант на отрезна машина може да ви бъде от полза, ако сте амбициозен майстор тип „направи си сам“ или пък строител, който сега започва да учи занаят.

Необходимо ли е да се спазват строги мерки за безопасност при работа с отрезна машина?

Когато работите с отрезна машина за строителни материали трябва да се спазват определени правила за безопасност. Винаги трябва да се носят предпазни очила, защото може да хвърчат прашинки и отпадъчни материали. Носенето на защитни слушалки също е повече от препоръчително. Облеклото винаги трябва да е плътно прилепнало при работа с такава машина, за да се минимизират инцидентите. Също така е важно, отрезната машина да стои стабилна по време на работа и да не се клати. Инструкциите за безопасност на производителя на машината трябва да се прочетат много внимателно и винаги да се спазват.

отрезна машина строителни материали

Автор: swd

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top