Начало / Услуги в България / Ревю на Linx.bg – система за SEO услуги
Ревю на Linx.bg – система за SEO услуги

Ревю на Linx.bg – система за SEO услуги

Съдържание

Сподели ревюто

Кои са Linx.bg

Linx.bg е онлайн платформа предлагащи разнообразни SEO услуги. Тя е сравнително нова, стартирали са дейност официално на 4-ти юли 2012г. Най-удобното при  тях е, че не е задължително да се свързавате с някой по телефон или и-мейл за да извърши специфична SEO услуга за Вашият сайт или бизнес. Всичко става изцяло през сайта им. По-надолу в ревюто ще Ви запозная подробно със всяка една услуга предлагана от тях.

Какви услуги предлагат Linx.bg

Linx.bg са предимно гъвкави. Това е думата с която мога да ги опиша. Услугите им са разнообразни и най-често могат да бъдат комбинирани по между си.

Добавяне на сайт в директории

Ако Ви е писнало да правите SEO самостоятелно, търсейки списъци с директории и отделяйки часове на ден в събмитване, то Linx.bg ще е Вашият най-добър SEO партньор. Те имат голяма база от български директории, която се обновява переодично – стари и неработещи сайтове се прамахват и същевременно се търсят и добавят нови. Просто си избирате услугата, попълвате данните, плащате и забравяте.

Добавяне на сайт в сайтове за обяви

Ок, да си го кажам направо – да добавяш линк в сайтове за обяви си е малко спамърско. Но както всичко в живота – всяко правило си има изключения. Ако имате сайт на който сте му правили обстоен линкбилдинг и вече не можете да вземете линк от никъде, то имате алтернативата да поръчате един събмит и в сайтове за обяви. Повечето от тях дават реални линкове, но пък и nofollow линковете също вършат полезна работа, а именно – да разнообразяват линк профила на сайта ви. Ако сайтът Ви не е прекалено нов и нямате други алтернативи, то един събмит в сайтове за обяви ще му се отрази добре.

Добавяне на сайт в български социални мрежи

Социалните мрежи тип Svejo.net, Elada.info и подобните наричам спамилки. Наричам ги така, защото буквално за 2 минути можеш да получиш реален dofollow линк от такъв сайт. Единственото което се изисква от теб е да попълниш заглавие, описание и URL и да натиснеш бутона за публикуване. Не чакаш одобрение от модератор. Именно поради тази причина подобните сайтове тип букмарк са силно наспамени и линковете от такива често се смятат за токсични. Не казвам обаче, че не можете да получите ефект от тях. Ако сайта Ви е вече стар, има солидно количество качествени линкове, то 50-60 по-нискокачествени няма да му се отразят зле, а напротив – ще разнообрази малко линк профила на сайта, както и ще увеличи броят на IP адресите, както и броят на линкващите домейни.

Чрез системата Linx.bg вие можете да зададете URL (начална или вътрешна страница от сайт), да попълните данните и да изпратите заявка. Linx.bg ще извършва събмита така – както сте го задали в основните настройки на проекта си.

Добавяне на сайт в Blogtronix сайтове

Една друга спамилка, чрез която също може да увеличите броят на линкващи IP-та и домейни е събмит в blogtronix сайтове. Това са сайтове тип Twitter, които работят по идентичен начин. Специфичното при тях е, че можете да получите реален линк от тях, както и да добавите RSS фийд, който когато се пълни с новини, те се споделят автоматично в профила ви. Държа да отбележа, че много голям процент от този тип сайтове са супер нискокачествени и биха навредили на нов сайт. Но при стар и по-авторитетен сайт ефекта е обратен. Просто всичко зависи от авторитета на домейна Ви.

Ново! Добавяне на сайт в български бизнес каталози

Съвсем нова услуга, пусната буквално преди няколко дена е добавяне на сайт в български бизнес каталози.

Разликата между бизнес каталозите и директориите, е че голяма част от каталозите изискват специфична информация като ЕИК / МОЛ и съответно в тях могат да се добавят само фирми, а в директориите сайтове. В по-голямата част от каталозите след добавяне има проверка от администратор за достоверност на информацията. Тези два факта правят бизнес каталозите много по-авторитет източник от директориите и линка от тях си струва. Освен линка, който получавате бизнес каталозите са идеално място за оптимизация за локалното търсене позволявайки ви да си добавите трите основни фактора за класиране ( Име на фирмата, адрес и телефон ).

Безплатни инструменти от Linx.bg

Linx.bg предлагат също така и няколко много добри безплатни SEO инструменти.

Ново! Профил генератор

Профил генератор от Linx.bg

Една от най-новите безплатни услуги на Linx.bg е профил генератора. С негова помощ ще може да създадете данни за дадена персона – мъж или жена, която да бъде на години, зададени от вас.

Сравнение на списъци

Сравнение на списъци от Linx.bg

Изключително полезен инструмент, бих казал безценен! Ползвам го постоянно. Може да служи за различни цели, но ще Ви кажа аз например за какво го ползвам:

Да речем, че предишния месец съм си записал всички връзки, които имам в Google Webmaster Tools и си ги съхранявам като документ (обикновенно си държа всичко в Google Docs). След един месец обаче сайта ми е получавал повече връзки, които Google няма как да ми каже кои са новите. А аз искам да разбера кои са новите. Няма проблем. С инструмента на Linx.bg лесно сравнявам списъци и виждам кои линкове примерно са добавени или липсват в списъците. Адски е полезно.

Разпределяне на списъци

Друг инструмент, който поне аз не схванах за какво служи. Ако някой има идея – да напише в коментарите как точно се използва.

Отделяне на домейни

Отделяне на домейни от Linx.bg

Изключителна безплатна услуга! Само така мога да опиша услугата на Linx.bg – Отделяне на домейни. Ако имате голям списък с линкове и искате да го отсеете само до основни домейни, то тази услуга ще свърши работата с един клик.

Плюсове

Linx.bg изпълняват услугите си с голяма прецизност и точност. Разбрани хора са (предимно това), на няколко пъти са ми прекратявали поръчката и са ми връщали парите, дори и са правили компромис, ако съм пропуснал да въведа някаква информаци и съм се сетил след това. Можете да им пишете по всяко време – пак чрез системата им – и ще получите много бързо адекватен отговор.

Услугите им не са скъпи, дори са на супер примамливи цени. Да не говорим, че понякога правят промоции и пускат промо кодове.

Можете да изпращате всичко в SPIN форамт – заглавия и описания.

Ако не Ви се спинва, те ще го направят спрещу допълнително заплащане.

Списъците, които те имат се обновяват често и рядко има неработещи сайтове. Ще извършват услугата Ви за толкова време – за колкото прецените. Имат също така и допълнителна услуга с която можете да разсрочите поръчката си на дни. Примерно искате даден събмит да не става за 2 дена, за 40 дена, примерно.

Плащанията стават чрез PayPal или чрез банков път. Издават и фактури.

След всяка услуга, която те извършат получавате пълен отчет и виждате точно къде имате добавени линкове.

Много безплатни инструменти, които се увеличават.

Минуси

Най-големият минус е това, че Google затягат все повече колана и третират линкове от подобни сайтове като спамърски. Избягвайте да правите събмити на нови сайтове. Също така дори сайта да не е нов, то добре е той да има връзки не само от директории и социалки. Хубаво е да има поне няколко силни линка от ненаспамени източници. Само тогава събмитите, които правят Linx.bg биха се отразили положително.

Полезни връзки

Сподели ревюто

Съдържание Кои са Linx.bg Linx.bg е онлайн платформа предлагащи разнообразни SEO услуги. Тя е сравнително нова, стартирали са дейност официално на 4-ти юли 2012г. Най-удобното при  тях е, че не е задължително да се свързавате с някой по телефон или и-мейл за да извърши специфична SEO услуга за Вашият сайт или бизнес. Всичко става изцяло …

Обобщение на ревюто

Възможности
Цена
Дизайн
Ползваемост

В заключение : OK, в днешно време никой не обича спама, най-вече Google. Linx.bg предлагат услуги, които са предимно насочени към взимане на линкове от спамърски сайтове. Ако използвате услугите им на нов сайт и то за кратко време - можете да си съсипете сайта. Ако обаче знаете какво правите, ако сайта ви е стар и има други връзки от ненаспамени източници, то няколко събмита и то поетапно и бавно няма да му се отразят зле. Едно от най-важните неща до които стигнах използвайки техните услуги е - колко по-бавно протече събмита - толкова по-добре. Така че - не забравяйте да използвате услугата им за отложено изпращане.

80

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top