Начало / Полезно / За какво да следим, когато купуваме детски дрехи
За какво да следим, когато купуваме детски дрехи

За какво да следим, когато купуваме детски дрехи

Съдържание

Сподели ревюто

Всеки един родител е съвсем наясно, че облеклото на неговото слънчице трябва да отговаря на няколко важни изисквания. Освен, че несъмнено да са в крак с модните тенденции и да изглеждат красиво, то детските дрехи трябва да са практични и удобни за носене. Дори доста от майките залагат именно на последните две неща, а съвременното звучене и атрактивен външен вид на дрехите остава на второ място. Особено пък що се касае за избора на бебешки дрехи, тези неща трябва да са достатъчно добре премислени.

Дрешките за най-малките – бебетата, са най-прецизно избираните и от търговци, които пазаруват на едро, и от потребителите. Съществуват доста специфики, свързани с избора на бебешки дрехи и на тях трябва да се обърне задължително повече внимание.

Комфорт

Така например, новороденото бебе притежава доста непропорционално телце – коремчето е изпъкнало, а главичката – доста по-голяма, отколкото е съразмерно за тялото. Понякога индивидуалните характеристики дори правят тези разлики още по-осезаеми. Всичко това няма как да не повлияе върху избора на материи и кройки на бебешките облекла. Еластичните материи са винаги предпочитани, защото могат да отговорят на абсолютно всяко телосложение и пак да бъдат удобни за носене.

Избор на материи

Още едно доста важно условие при избор на бебешки дрехи е да се внимава с качествата на платовете, от които са изработени облеклата. Предимно се разчита на памучни материи или такива, в които памукът е преобладаващ в голяма степен. Модерните бебешки облекла често пъти са изработени от тъкани, съдържащи висок процент памук, примесен минимално количество еластан. Такова облекло не е вредно, дори напротив – примесът на еластан прави материята по-практична и добавя естетическа стойност. Тези тъкани се мачкат по-малко и образуването на характерните малки топчета, вследствие на многократните изпирания намалява значително.

Колкото до разнообразието на нюанси и декоративни елементи, наличието им е в пряка зависимост от възрастта на детето, за която са предназначени дрешките. При всички случаи внимавайте за наличие на дребни твърди детайли, защото те лесно могат да се скъсат и бебето да ги погълне волно или неволно.

Бебешки връхни дрехи за зимата

С идването на зимния сезон, най-актуални и търсени стават бебешките връхни дрехи за момичета и момчета като якета, грейки, суитшърти, жилетки и палта. А за игрите навън в дълбокия сняг няма по-удобно от бебешки космонавт за момиче или момче. Тук родителите трябва да обърнат внимание на факта, че бебешкото тяло се затопля и изстудява много по-бързо от това на възрастните. Връхните дрехи не трябва да спарват, а напротив – кожата на малкото дете трябва да диша. Докато играят навън, децата се загряват защото са в постоянно движение. Не ги претопляйте, а се старайте са ги обличате на пластове, така че да може бързо да ги охладите, ако се изпотят. Избягвайте изкуствените тъкани, като полар въпреки че той е подходящ за зимни дрехи при по-големи деца. За бебетата се придържайте към естествените материи, като памук и вълна. Една комбинация от памучно боди, топла жилетка и космонавт е идеална за бебетата при температура от 5 до 10 градуса. При по-ниски температури може да добавите памучна блуза под жилетката или бебешка грейка.

Космонавта за момичета е желателно да не бъде в най-искрящи цветове и светли десени. На тази възраст децата пълзят, падат и пак стават. Купете зимен космонавт в неутрални или по-тъмни десени.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top