Начало / Полезно / Какви цветя са подходящи за булчински букет и какво трябва да знаем за неговия избор

Какви цветя са подходящи за булчински букет и какво трябва да знаем за неговия избор

Съдържание

Сподели ревюто

За най-специалния ден в живота на една жена е изписано много.

Днес обаче ще си поговорим само за прекрасните булчински букети. И по-точно как да изберем какви цветя да включим в съответствие със стила на булчинската рокля.

Елегантни прави рокли

За прави рокли, особено в гръцки стил, е подходящ сватбен букет от калии. Той ще подчертае строгостта и изяществото на булката. Ако роклята е дълга и права, можете да заложите на каскаден букет – ще изглежда перфектно с дълга рокля. Ако имате пухкава рокля, по-добре е да не избирате малък стандартен букет за сватба – той може да се изгуби на фона на тоалета. В тази ситуация ще бъде добре да прибегнете до нестандартни форми на букета и да добавите лилия към него. Така вашият булчински букет хармонично ще допълни визията ви.

Нестандарни разчупени рокли

Букетите по поръчка също се съчетават добре с рокли, които имат необичайни кройки и шарки. Ако сте избрали сватбена рокля със средна дължина и пухкава пола в долната част, то тогава един малък кръгъл сватбен букет е идеален за нея.

Според стандарта той трябва да е с размера на дланта на булката. Може да изработи от бледорозови карамфили, амарилис или божур. Така младоженката ще изглежда ефирно, като облак, и в същото време много елегантно.

За свободна, дискретна сватбена рокля, която навява лека небрежност, един ефирен смесен сватбен букет ще бъде отлично допълнение.

Какви цветя обикновено се използват за направата на булчински букети?

Видове булчински букети

Букетът на булката може да се състои от един вид цветя – този вариант се нарича още монобукет. Например, сватебен букет от кала ще изглежда минималистично и ще се откроява от общия фон. Той ще подчертае и изтънчеността на булката.

Също толкова красив букет ще се получи от божури, които пък се считат за символ на любовта.

Герберите също ще озарят визията. Те приличат на многоцветни маргаритки, така че гледайки ги е невъзможно да не се усмихнете.

Искате ли да добавите малко слънчево настроение към сватбената си визия? Слънчогледите ще дойдат на помощ и ще изглеждат перфектно на лъчите на слънцето или в светъл интериор по принцип.

Смесените булчински букети отварят повече пространство за въображението. Към такъв букет можете да добавите нежни бели карамфили, божури и кала – проста комбинация, която изглежда страхотно.

Розите са универсални цветя за всяко време на годината, изглеждат много добре в смесени букети, можете също да добавите зеленина към тях, например клонки от евкалипт.

Основното нещо за избора на сватбен букет

Съсредоточете се върху сезонността, разберете предварително какви цветя ще бъде лесно да намерите в сезона на вашата сватба. Не забравяйте, че когато избирате букет, трябва да вземете предвид стила на роклята.

Не правете вашия сватбен букет твърде голям и тежък – не забравяйте, че ще трябва да го носите през целия ден. За да ви радва букетът по време на цялото събитие, отрежете цветята с 2-3 сантиметра и ги оставете предварително на хладно място.

Полезни връзки

top-flowers.com

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top