Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/seojedib/addons/wickeble/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Как да изберем сушилня | Wickeble
Начало / Полезно / Как да изберем сушилня

Как да изберем сушилня

Съдържание

Сподели ревюто

Сушилни за дрехи са може би един от най-трудните за избор домакински уреди днес. Ако пералнята отдавна се е превърнала в задължителна дори за апартаменти с малки размери, то това съвсем не се отнася за сушилнята.

Често хората предпочитат да използват комбинирана пералня и сушилня или да сушат дрехите си по старомоден начин, като ги закачат на сгъваема метална сушилня. А може да изберете и преоценени на пазара сушилни с транспортни дефекти. Ето няколко прдложения какво да съобразите, когато избирате.

Спестяване на място

Има голямо разнообразие на пазара от сушилня за дрехи на достъпна цена. Сушилнята е приблизително с размерите на обикновена пералня. Ако тя е монтирана в банята (а не в кухнята, както е прието в много страни), изобщо не е изненадващо, че не винаги е възможно да се намери място за втори уред със същите размери. От друга страна, много евтини сушилни могат да бъдат монтирани директно върху пералнята (отгоре, използвайки специален адаптер). В повечето случаи, ако има място за пералня, тогава има място и за сушилня.

Удачност на перални машини със сушилни

Разбира се, в условията на липса на място, най-очевидното решение е да се купи пералня с функция за сушене (такива устройства могат да бъдат намерени доста често). Нека обаче не забравяме, че в този случай сушенето е второстепенна задача и затова не всички перални машини се справят достатъчно добре с тази задача. Освен това повечето машини могат да сушат много по-малко пране наведнъж, отколкото могат да изперат- от ½ до ⅔ от максималното зареждане на барабана. На практика това означава, че стартирането на програмата за пране + сушене ще ви принуди да сушите прането на два пъти.

Размери и начин на монтаж

По-голямата част от сушилни с транспортни дефекти на пазара са самостоятелни или частично вградени уреди. Много от тях могат да бъдат сложени върху конвенционална пералня. Размерите им съответстват приблизително на свободно стоящи перални в пълен размер (около 85 × 60 × 60 cm). Има и по-компактни модели.

Начин на работа

Прането в сушилните втора ръка се суши както и в чистоновите модели. Поставя се в барабана, като от дупките в края се издухва въздух, а гладките страни на барабана ще служат за изглаждане на прането. По време на работа въздухът преминава през специални филтри, които от време на време трябва да се почистват от прахови частици.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top