Начало / Полезно / Изненадващи съставки, които можете да добавите към хляба
Изненадващи съставки, които можете да добавите към хляба

Изненадващи съставки, които можете да добавите към хляба

Съдържание

Сподели ревюто

Може да се изненадате да научите, че има изненадваща съставка в хляба. Някои хора не знаят, че сместа за супа може да придаде богат вкус на хляба. За да използвате сместа за супа в рецепти за хляб, тя трябва да се смеси с гореща вода и да се добави към маята преди печене. Вашите баби може също да са поръсили настъргани пшенични зърна в тестото за хляб. Това няма да направи хляба ви вкусен като зърнени култури, но добавя орехов, пшеничен вкус към хляба. Някои баби също добавяха мазнина към тестото. Това помага да се придаде лека консистенция на хляба и да се спести време.

Портокалови кори

Портокаловите кори са изненадваща съставка в печенето. Този плод е богат на витамин С и е един от най-малко киселинните цитрусови плодове. Освен това съдържа много антиоксиданти, витамин Е и цинк. Кората има много приложения, от печене в торта до гарниране на сладолед и шоколадов пудинг.

Изненадващо, но портокаловите кори могат да се добавят и към хляб. Те му придават свежест и интересен вкус.

Изненадващи съставки, които можете да добавите към хляба - портокалови кори

Микс за лучена супа

Вероятно сте чували за смес за лучена супа, но никога не сте чували да се използва в хляб. Обикновено тази странна, бяла и люспеста смес се използва за подправяне на печени. Сега можете да го използвате, за да добавите вкус към домашния хляб.

Това е подобрител на вкуса, който може да се използва за заместване на солта и маслото при печене. Също така е отличен заместител на лука в хляба. Можете да намерите тази смес в много магазини за здравословни храни и супермаркети и е изненадващо лесна за употреба! Най-добрата част? Вкусно е!

Друг вариант е да приготвите сами лучена смес. За целта, нарежете на ситно няколко глави жълт или бял лук, според предпочитанията си, задушете го със зехтин и го добавете към тестото за хляба.

Изненадващи съставки, които можете да добавите към хляба - лучена смес

Инстантни картофи на прах

Инстантният картофен прах може да замени картофеното пюре в рецептите. Може да се използва и като заместител на картофеното брашно. Текстурата му е подобна на картофено пюре и не е необходимо да правите корекции в съотношението мокри/сухи съставки. Тази универсална съставка може да се използва за приготвяне на различни ястия, от супа до хляб. Тази съставка е много полезна за намаляване на количеството възпаление в храносмилателната система и подпомагане на редовното изхождане.

Това тесто на основата на картофи трябва да се постави в застлана тава за печене. След тази стъпка тестото трябва да е твърдо и добре оформено. Най-добре е да държите тестото на стайна температура, така че картофените люспи да поемат част от влагата по време на втасването. След като питката втаса, трябва да я извадите от тавата и да я оставите да изстине напълно. След това може да се нареже. Ако нямате инстантен картофен прах, можете да си направите картофено брашно у дома. Обикновено около половин килограм картофи дава около 2,8 чаши прах.

Изненадващи съставки, които можете да добавите към хляба - картофен прах

Ако искате да намерите интересни видове хлебни изделия, разгледайте сайта на фирма за хляб Симид, един от лидерите на пазара с дългогодишен опит.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top