Начало / Полезно / Идеи за красиво обзавеждане на баня

Идеи за красиво обзавеждане на баня

Съдържание

Сподели ревюто

Днес ще научим как да превърнем банята в модерно и уютно място, което всеки член на семейството ще обича. Следвайте тези съвети и ще бъдете приятно изненадани от крайния резултат. Модерното обзавеждане за баня се свежда до правилния избор на цветове, мебели, аксесоари, а също и до техните размери и форма.

Лекота при почистване

Освен това трябва да се вземе предвид бъдещата им поддръжка. Това е може би най-важното нещо, защото колкото и красива да е банята, ако е трудна за почистване, нейната привлекателност със сигурност ще бъде силно намалена. Не бива хигиената й постоянно да страда поради една или друга причина.

И така, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание при избора на подови настилки, обзавеждане и мебели, е дали са лесни за почистване и колко време ще ви отнеме да се справите.

Видове материали и мебели

След това нека помислим за материалите, от които ще бъдат изработени мебелите. Стъклото е много подходящо, но не и ако вкъщи отглеждате малки деца, които лесно могат да счупят нещо и да се наранят. PVC и дърво са по-безопасни, макар дървото да има вероятност да се надуе с времето. Подходящите мебели за баня зависят от размера на стаята. Ако имате възможност да поставите шкаф за кърпи, нека е в най-сухата част.

В случай, че искате да спестите място, можете да изберете тясна и висока колона за баня или стенни рафтове и шкафове. По този начин все още ще използвате пространството, което остава свободно.

Минималистични форми

Модерен интериорен дизайн, вдъхновен от минимализма, е на мода в момента у нас. Формите на мебелите са изчистени, обикновено геометрични, с гланцово покритие. Възползвайте се от новите колекции мебели и аксесоари за баня, като ги изберете възможно най-малки и опростени. Можете също да добавите няколко декоративни елемента като ваза с красив букет от изкуствени цветя, свещник или живи растения, ако банята ви има естествена светлина.

Можете да почерпите вдъхновение за обзавеждане на банята от сайта geraka.com

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top