Начало / WordPress плъгини / Ревю на Hyper Cache Extended – Кеширащ плъгин за WordPress с който превръщате сайтът си в статичен
Ревю на Hyper Cache Extended – Кеширащ плъгин за WordPress с който превръщате сайтът си в статичен

Ревю на Hyper Cache Extended – Кеширащ плъгин за WordPress с който превръщате сайтът си в статичен

Съдържание

Сподели ревюто

Описание

Hyper Cache Extended е популярен плъгин за WordPress, който прави Вашият уебсайт от динамичен в статичен. Това помага доста за по-бързото зареждане на Вашият сайт и основно за много по-малкото натоварване на Вашият хостинг.

Ако се интересувате от хостинг фирма можете да прочетете ревюто ни за Jump.bg.

Плъгинът е подходящ за големи WordPress сайтове с хиляди публикации и много трафик. Но не е задължително сайтът Ви да е голям. Подходящ е също и за малки блогове, които се хостват на сравнително евтини хостинги с включени малък брой процесорни минути на ден.

Възможности

Плъгинът Hyper Cache Extended е уникален по рода си. Настройките за него са сравнитело малки и лесни за потребителя (за разлика от W3 Total Cache).

Hyper Cache Extended има опция за задаване на време кога да се прави нов кеш.

Snap 2013-07-01 at 18.17.55

Cached pages timeout е точно тази опция. В нея трябва да зададете през какъв интервал от време плъгинът да прави прекеширане на блога Ви.

Max server load average е средна стойност на натоварването на сървъра. По подразбиране е 5, но Вие можете да я променяте. Ако натоварването на Вашият сървър е над зададената стойност, то нов кеш няма да бъде създаден, а потребителите ще виждат стар кеш. Това е по-добрия вариат от колкото да виждат съобщение за грешка в сървъра.

Disable cache for commenters е опция с която разрешавате или забранявате коментарите в блога да се кешират. Ако оставите отметката празна, то плъгина Hyper Cache Extended ще кешира и коментарите. Това означава, че ако имате блог в който хората постоянно публикуват коментари, то те ще бъдат видими чак след следващото прекеширане. Ако включите отметката, то блогът Ви ще се кешира, но без коментарите. Тоест те ще бъдат постоянно видими. Това от своя страна означава, че блогът Ви няма да е съвсем статичен и ще отнема малко повече сървърни ресурси за да показва свежите коментари.

Feeds caching е друга опция с която също можете да намалите още процесорното време в което сървърът обслужва Вашият блог. Когато я поставите Hyper Cache Extended ще кешира и RSS-а на блога Ви. Ако я махнете, то RSS-а няма да се кешира и блогът Ви ще изразходва малко повече сървърни ресурси.

Плъгинът Hyper Cache Extended също така има още няколко функции, като например бутон с който изчиствате целия кеш. Също така плъгинът има функция наречена Cleaning Process, като тя има две опции – включено и изключено. Ако изберете опцията включено, плъгинът сам ще почиства старите кешове и ще държи само новите. Аз лично съм избрал да я включа, въпреки че като hint плъгина казва да я държа изключена. Предлага Ви се възможност и да правите кеш и на началната страница. По подразбиране опцията е изключена, защото това ще намали адски много юзъбилитито на Вашия блог. Но ако не обновявате много често блога си, а същевременно товарите доста сървъра на който го хоствате то можете да я включите.

Hyper Cache Extended има интеграция с плъгина WordPress Mobile Pack. Ако блогът Ви например използва шаблон, който няма адаптивна версия, то най-вероятно бихте си сложили някой плъгин, който прави сайтът Ви да се показва добре на всички смартфони и таблети. Ако сте избрали плъгина WordPress Mobile Pack, то Hyper Cache Extended ще кешира и него.

Плюсове

  • Превръща Вашият WordPress сайт от динамичен в статичен.
  • Блогът Ви се зарежда по-бързо.
  • Сървърът на който хоствате блога си се натоварва с 80-90% по-малко.
  • Лесни настройки.
  • Hyper Cache Extended е безплатен.

Минуси

Няма

В заключение

Ако имате голям WordPress сайт с много посещения, Hyper Cache Extended може да Ви спести не малко пари за хостинг. Той прави сайта Ви изцяло статичен посредством кеш. И Вие и хостинг фирмата Ви ще бъдат доволни от факта, че блогът Ви товари значително по-малко. И въпреки, че има доста подобни плъгини, повечето от тях повече пречат отколкото помагат.

Полезни връзки

Сподели ревюто

Съдържание Описание Hyper Cache Extended е популярен плъгин за WordPress, който прави Вашият уебсайт от динамичен в статичен. Това помага доста за по-бързото зареждане на Вашият сайт и основно за много по-малкото натоварване на Вашият хостинг. Ако се интересувате от хостинг фирма можете да прочетете ревюто ни за Jump.bg. Плъгинът е подходящ за големи WordPress …

Обобщение на ревюто

Възможности
Цена
Дизайн
Ползваемост

95

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top