Начало / Софтуер / Ревю на Free Monitor for Google – Следете позициите на сайтовете си по много ключови думи
Ревю на Free Monitor for Google – Следете позициите на сайтовете си по много ключови думи

Ревю на Free Monitor for Google – Следете позициите на сайтовете си по много ключови думи

Съдържание

Сподели ревюто

Описание на програмата Free Monitor for Google

Free Monitor for Google е малка и безплатна програма с която ще може да следите Вашите сайтове по зададени от вас ключови думи. Подходяща е за уебмастъри и SEO специалисти, които развиват няколко или много уебсайта и искат да ги следят по една или повече ключови думи.

Възможности

Основен изглед на програмата

free monitor for google основен изглед

Така изглежда Free Monitor for Google, когато го стартирате. От големия зелен плюс можете да добавите нов проект. Следващия бутон, който прилича на скролиращ се текст се казва Edit Keywords и както сами можете да се досетите в него добавяте или премахвате ключови думи.

Edit Keywords

добавяне или премахване на ключови думи в програматта free monitor for google

Имате възможност да добавите или да експортирате ключови думи, посредством бутоните Import и Export.

Основни настройки на програмата

Преди да започнете да следите каквито и да било ключови думи е необходимо да направите много важни настройки. Това става от менюто Options → Preferences.

избор-на-основни-настройки-във-free-monitor-for-google

Ето как изглежда менюто с настройките:

options and preferences

В полето Search трябва да въведете до кой резултат на Google искате програмата да търси Вашият сайт. Имайте предвид, че колкото по-голяма стойност напишете, толко по-бавно програмата ще изпарсва резултатите.

От падащото меню Country трябва да изберете държава (локализация) за която да се показват резултатите. Например, ако Ви вълнуват резултатите от Google.bg трябва да изберете Bulgaria. За Google.ru трябва да изберете Russia и т.н.

google-friendly-modeПолето Misc е едно от най-важните. Преценете дали да сложите отметката Check for new version (проверявай за нова версия на програмата). Google friendly mode аз лично го оставям винаги на Safe. Когато го изберете програмата ще работи най-бавно, но и най-сигурно. Освен Safe имате още три варианта за начин на работа с Google – High, Low и Off. При избор на Off, програмата ще работи най-бързо, но и най-опасно и подлагате IP-то си под риск да бъде баннато от Google.

Плюсове

Програмата Free Monitor for Google е безплатна, може да работи с неограничен брой сайтове и неограничен брой ключови думи. Показва вярни резултати за разлика от много подобни.

Минуси

За разлика от други програми за следене на позиции, Free Monitor for Google няма възможност да чертае графики за по-нагледна представа накъде върви сайта ни (както е при Rank Tracker, например). При избор на Safe mode програмата работи доста бавно, особено ако имате доста ключови думи за проверка.

Полезни връзки

Сподели ревюто

Съдържание Описание на програмата Free Monitor for Google Free Monitor for Google е малка и безплатна програма с която ще може да следите Вашите сайтове по зададени от вас ключови думи. Подходяща е за уебмастъри и SEO специалисти, които развиват няколко или много уебсайта и искат да ги следят по една или повече ключови думи. …

Обобщение на ревюто

Възможности
Цена
Дизайн
Ползваемост

В заключение : Free Monitor for Google определено ще Ви върше чудесна работа, ако имате няколко, дори много сайтове и искате да ги следите по неограничен брой думи. Резултатите, които показва програмата са верни. Хубавото е, че можете да си зададете Google friendly mode с който няма да можете да си докарате бан на IP-то от Google. За жалост програмата не чертае графики с които нагледно да видите на къде отива сайта Ви (евентуално ако имате някакво наказание). Въпреки всичко можете да видите с червени и зелени стрелки дали сайта Ви пада или се качва по дадена ключова дума и с колко позиции. Също така програмата пази най-добрите места по които дадена ключова дума е достигнала. Знам, че има доста подобни програми, но от безплатните, които тествах - Free Monitor for Google ми допадна най-много.

85

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top