Начало / Android приложения / Ревю на Dropbox – лесна синхронизация на файлове между различни устройства
Ревю на Dropbox – лесна синхронизация на файлове между различни устройства

Ревю на Dropbox – лесна синхронизация на файлове между различни устройства

Съдържание

Сподели ревюто

Все още ли използвате флашки? Все още ли използвате компакт дискове на които да съхранявате важните си файлове? А случвало ли Ви се е да преинсталиране Вашият компютър и да изгубите ценни за Вас файлове защото е нямало къде да ги съхраните? Забравете всичко това и се пренесете в бъдещето, наречено безплатни облачни услуги, които ще Ви позволят лесно да съхранявате файлове. Те ще бъдат до Вас по всяко едно време – на Вашият телефон, на Вашият компютър, на комютърът в офиса, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. И то напълно безплатно! Представям Ви Dropbox – една от най-добрите безплатни услуги, които ще Ви позволят да съхранявате най-важните си файлове.

Описание на услугата Dropbox

Представете си, че Dropbox е един отдалечен компютър (сървър) на който има една папка с Вашето име. Тази папка е уникална и е само Ваша и никой не може да влезе в нея да Ви гледа или открадне файловете. Вие имате възможност по всяко едно време да влезете в тази папка от всеки един компютър и от всяко едно мобилно устройство (смартфон или таблет). Можете да качвате колкото си искате файлове, можете и да триете файлове. Можете да ползвате услугата Dropbox от различни устройства едновременно, като по този начин много лесно можете да синхронизирате файлове.

Ето и няколко прости примера:

 • Пример 1
 • Пример 2
 • Пример 3
 • Пример 4
Имате персонален компютър и смартфон. Искате да прехвърлите от компютъра към смартфонът си няколко снимки или да качите няколко албума с песни, които по-късно да слушате на смартфонът си? Забравете за кабелите и флашките. Достатъчно е да прехвърлите файловете, които искате да преместите на смартфонът си в папката Dropbox, която имате на Вашият компютър. Изчаквате няколко минути, докато всичко се синхронизира. Ако сте си изтеглили мобилното приложение Dropbox на смартфонът си е достатъчно просто да влезете във Вашата виртуална папка. Всички файлове, които сложихте от Вашият компютър ще бъдат там – готови да бъдат отворени от Вас.
Правили сте страхотни снимки с Вашият смартфон и искате да ги качите на Вашият компютър. Отново забравете за кабелите и флашките. Dropbox има допълнителна услуга наречена „Camera Uploads“. Всяка една снимка, която направите със смартфонът си автоматично се синхронизира в Dropbox. И то без да правите каквото и да било. Достатъчно е само смартфонът Ви да е с включен интернет, без значение дали през wi-fi или през мобилна мрежа. Когато пуснете персоналният си компютър или лаптоп са необходими само няколко секунди и всички снимки, които сте направили ще бъдат прехвърлени автоматично в папката Dropbox на Вашият компютър.
Вашият Windows плаче за преинсталация – случва се и в най-добрите семейства 🙂 Искате място на което да прехвърлите най-важните си файлове, като например драйвери, най-необходимите програми, важни сертификати, списъци с пароли, букмарк отметки и т.н. Решението е лесно – прехвърлете всичко, което Ви трябва в папката Dropbox на Вашият компютър. Изчакайте докато всичко се синхронизира и преинсталирайте спокойно вашият Windows. Когато сте готови и желаете да възтановите всичко, инсталирайте отново Dropbox от официалният им сайт или заедно с инсталатора на много програми Ninite. Логвате се Вашите потребителско име и парола и всичко се синхронизира отново за минути. Да, всичко, което сложихте преди преинсталацията ще бъде там – готово да Ви служи отново.
Вече използвате активно Dropbox и сте сложили важни файлове там. Не сте си в къщи и не носите смартфон, а Ви трябва спешно файл, който се намира в Dropbox. Достатъчно е да се доберете до който и да е компютър с достъп до интернет. Без значение дали е компютъра в офиса, компютър на приятел или който и да е друг компютър. Необходимо е да влезете в интернет посредством който и да е браузър и да заредите адреса www.dropbox.com. Логвате се с Вашето потребителско име и парола и отново сте във Вашият акаунт. И всички файлове са там – отново готови да Ви служат.
Инсталирай Dropbox сега

Възможности

Dropbox е супер гъвкава услуга. Тя позволява на всеки човек да си регистрира акаунт и да ползва безплатно 2GB пространство. Не е много разбира се, но е съвсем достатъчно за най-важните Ви файлове. Можете да вземете и повече пространство срещу заплащане. 2GB Ви се дават еднократно и напълно безплатно!

Инсталиране под Windows или Linux

Необходимо е да влезете в сайта на Dropbox и да си направите регистрация. След като се регистрирате е необходимо да си изтеглите програмата:

Свалете Dropbox от големият син бутон

След инсталацията, в Windows Explorer ще Ви се появи папка Dropbox. Всичко което бъде поставено вътре се синхронизира с Вашият акаунт.

Когато инсталирате Dropbox на Вашият компютър ще се създаде папка Dropbox.

Инсталиране на приложение за Android или iPhone

Имате смарфон, който работи под Android или iOS? Тогава Вие може да носите най-важните си файлове винаги с Вас, благодарение на Dropbox. За целта е необходимо да влезете в Google Play или в iTunes, да напишете в търсачката „dropbox“ и да инсталирате приложението. Когато го инсталирате, логвате се в Вашето потребителско име и парола и отново Вашите най-важни файлове са с Вас. Няма как да бъде по-лесно, нали?

Достъп до услугата директно от който и да е браузър

Представете си, че някога Вашият смартфон бъде откраднат, а компютърът Ви се развали. Не го пожелавам на никой, но и никой не е застрахован от това. Знаете обаче, че най-важните Ви файлове са на правилното място. Достатъчно е да посетите някой Ваш познат, приятел, роднина или колега и да го помолите за достъп до интернет. Влизате в сайта www.dropbox.com, логвате се с Вашето потребителско име и парола и отново всички Ваши файлове са достъпни. Можете да разглеждате снимки директно от браузъра, да слушате музика, дори да гледате видео клипове – директно в браузъра, без никакви допълнителни плеъри. Всеки един файл е достъпен за сваляне, но хубавото е, че може да бъде споделен – по имейл, във Facebook в Twitter или чрез директен линк.

Споделяйте снимките с хората от вашето обкръжение

Споделяне на цяла папка:

Споделяне на цяла папка

Убедихте ли се вече в невероятните възможности на Dropbox?

Вземи безплатно Dropbox сега!

Полезни връзки:

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

7 коментара

 1. Това е най-подробното ревю, което съм чела за Dropbox. Всичко е много добре обяснено. Определено ще си инсталирам услугата.

 2. Здравей, Андрей. Поздравления за добре написаното ревю. От скоро ползвам Dropbox и съм много доволен. Ще споделя статията ти, защото е добре структорирана.

 3. Голям фен съм на програмката. Използвам едновременно и SkyDrive, и Dropbox. Въпреки това Dropbox е много полезна, ако имаш повече от един компютър, тъй като може да се инсталира програмката и да си виждаш файловете все едно са ти в твърдия диск 😀

  Освен това е много улеснено споделянето да даден файл. Няма да разказвам колко странно е в SkyDrive.

 4. It’s this that it means many players lose their money on account of
  they can’t afford to lose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top