Начало / WordPress плъгини / Ревю на Comments Evolved for WordPress – интеграция на социалните мрежи в коментарите на вашия блог
Ревю на Comments Evolved for WordPress – интеграция на социалните мрежи в коментарите на вашия блог

Ревю на Comments Evolved for WordPress – интеграция на социалните мрежи в коментарите на вашия блог

Съдържание

Сподели ревюто

Описание на плъгина Comments Evolved for WordPress

Comments Evolved for WordPress ( познат още като Google+ Comments for WordPress ) вгражда големите социални мрежи в коментарите на Вашия WordPress сайт, разделени по между си с табове. Вече не е нужно да карате читателите на блога Ви да попълват 3 полета за да публикуват коментар, както идва WordPress по подразбиране. Можете да избирате между Google+ коментари, Facebook коментари, Disqus коментари, както и коментарите по подразбиране (WordPress коментари).

Comments Evolved for WordPress основен изглед

Възможности

Плъгинът Comments Evolved for WordPress идва с елементарни настройки. Можете да избирате коя социална мрежа да се интегрира с коментарите на Вашия блог, както и техния ред на последователност. Тук в Wickeble, както и в лични ми блог съм избрал първият и основен таб да са Google+ коментарите, защото от SEO гледна точка дават най-голяма тежест.

Настройка на плъгина

Comments Evolved for WordPress настройки на плъгина

Tab Order

В това поле трябва да пренаредите социалнтие мрежи така, както желаете да се показват в коментарите на Вашия блог. По подразбиране плъгина идва със следната настройка:

gplus, facebook, wordpress

Тук в Wickeble съм решил за сега все още да държа WordPress коментарите, въпреки, че почти никой не ги използва. Това показва колко по-лесно се коментира директно от социалния Ви профил. Ако Ви искате да не ползвате WordPress коментари, просто изтрийте думата wordpress от полето с настройката.

Disqus Shortname

Ако желаете да ползвате Disqus коментари, то трябва да попълните името на акаунта, който сте си направили в системата.

Icon Theme

Имате два стандартни дизайна за оформление на иконките на социланите мрежи. Default и Monotone. Ето каква е разликата в дизайна:

Иконки по подразбиране

Иконки по подразбиране

Иконки с цвят Monotone

Иконки с цвят Monotone

Hide Icons

Когато кликнете на тази отметка, иконките от социалните мрежи ще се скрият.

Comment Area Label

В това поле можете да напишете текст, който ще се визуализира над всички табове. Например, можете да приканите читателите си да коментират с любимата си социална мрежа.

G+ Label, Facebook Label, Disqus Label, WordPress Label, и Trackbacks Label

Ако желаете под всяка иконка да се показва текст, то използвайте съответното поле за да го напишете. Например, можете да напишете „коментирай с Google+“, „Коментирай с Facebook“ и т.н.

Плюсове

  • Добавя най-популярните социални мрежи и дава възможност всеки един потребител да коментира с профила си.
  • Възможност за промяна на реда да показване на различните социални платформи.
  • Възможност за включване и изключване на дадена социална мрежа.
  • Коментарите използват облачна база данни, тоест не товарят допълнително сървъра ви.
  • Google+ коментари и Facebook коментари са фактор при позициониране. Плюс за SEO.

Минуси

За момента не се сещам за такива. Ако Вие имате забележки към плъгина, пишете в коментарите какво не Ви харесва.

Полезни връзки

Сподели ревюто

Съдържание Описание на плъгина Comments Evolved for WordPress Comments Evolved for WordPress ( познат още като Google+ Comments for WordPress ) вгражда големите социални мрежи в коментарите на Вашия WordPress сайт, разделени по между си с табове. Вече не е нужно да карате читателите на блога Ви да попълват 3 полета за да публикуват коментар, както …

Обобщение на ревюто

Възможности
Цена
Дизайн
Ползваемост

В заключение : Ако искате да получавате повече коментари в блога си, то плъгина Comments Evolved for WordPress ще Ви помогне за тази цел. На читателите Ви вече няма да им се налага всеки път да попълват име, и-мейл и уебсайт за да се верифицират. С помощта на този страхотен плъгин, Вие ще интегрирате най-големите социални мрежи в блога си и ще улесните адски много публикуването на коментри от потребители. Ако пък изключите напълно WordPress коментарите ще намалите натоварването на вашият сървър. От друга страна Google дава много голяма тежест на своята собствена търсачка като фактор при позициониране. Плюсовете и споделянията са част от алгоритъма, но и коментарите също са част от него. От друга стана Facebook са все още най-голямата социална мрежа и колкото Google да не ги харесват – няма как да не се съобразяват с нея. Споделянията във Facebook, лайковете и коментарите са също част от алгоритъма. Какво по-хубаво ако дадете на хората възможност да коментират директно чрез тях?

90

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Един коментар

  1. Интересна приставка! Ще я изпробвам задължително.
    Поздравления, че все още има блогове като вашия, които ползват и WordPress коментарите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top