Начало / Софтуер / Ревю на BuzzBundle – Следете какво пишат хората за Вас и споделяйте по-бързо и лесно в социалните мрежи
Ревю на BuzzBundle – Следете какво пишат хората за Вас и споделяйте по-бързо и лесно в социалните мрежи

Ревю на BuzzBundle – Следете какво пишат хората за Вас и споделяйте по-бързо и лесно в социалните мрежи

Съдържание

Сподели ревюто

BuzzBundle е професионален софтуер, който основно се използва за две неща: проследявате кой какво пише за вас в Интернет и улеснено и бързо споделяне на новини в социалните мрежи с неограничен брой акаунти. BuzzBundle е част от голямото семейство на Link Assistant, които са едни от водещите производители на SEO софтуер.

Възможности на BuzzBundle

1. Онлайн репутация

Само с няколко клика на мишката можете веднага да се информирате какво пишат хората за Вас или Вашият продукт в мрежата. Създавате нов проект, добавяте ключови думи (или бранд) и натискате бутона FindBuzz. Програмата за съвсем кратко време претърсва блогове, форуми и социални мрежи (Facebook, Twitter, Google+) и показва всичи резултати в хронологичен времеви ред. Личното ми мнение за услугата е че е в пъти по-добра от Google Alerts, защото показва всички резултати, дори и от малки, незначителни сайтове. Нещо, което Google Alerts не го прави. (Целта на Google е да показва все по-големи, авторитетни и стари сайтове, както в резултатите от търсене, така и в Google Alerts  – Бел. авт.)

2. Улеснено социално споделяне

Ако се занимавате със SEO или поддържате фирмен и личен профил в която и да е социална мрежа, нормално е да имате няколко (или доста) акаунти. Сигурно и вие се дразните, когато трябва всеки път да излизате с един профил и да влизате с друг. Дразнещо е също и постоянната ръчна регистрация на нови профили по социалните мрежи. С BuzzBundle „спаменето“ ще ви се стори детска игра 🙂 Ако имате готови профили в различните социални мрежи, лесно можете да ги добавите в т.н. персони. Персоните в програмата са акаунтите с които пускате новини или статусни. Всяка една персона може да има по един профил във всяка една социална мрежа – Facebook, Twitter или Google+.

Малък пример:

Малък пример:

Аз се казвам Андрей Димитров и съм една персона – реален човек. Казвам реален, защото в BuzzBundle можете да си създавате и не реални профили (fake). Като реален човек, аз имам 3 профила във всяка социална мрежа – във Facebookв Twitter и в Google+. В BuzzBundle можете да добавяте неограничен брой персони!!!

Споделянето на нови линкове или статуси става много лесно. Натискате бутона Add Post, избирате дадена персона (трябва да сте я добавили преди това) и социалните мрежи в които искате да се публикува статуса ви. В полето за писане има и брояч на символи и ако прескочите 140, Twitter ще ви светне в червено. Тоест няма да можете да публикувате съобщението си в Twitter. Имате възможност също да съкращавате линковете с вградена съкращачка (инструмент за съкращаване на линкове, подобен на goo.gl – бел. авт.). Но най-полезното според мен е, че можете да насрочвате публикациите си за конкретна дата и час. Тоест, ако имате например 20 акаунта не бихте искали да пуснете един и същи линк с всичките си профили на въднъж, нали?

Интерфейс и ползваемост

Програмата е сравнително лесна, поне на мен ми бяха необходими не повече от 1-2 часа докато я схвана на 100% 🙂

Разделена е общо на 3 главни таба – Streams, Personas & Profiles и Browser.

Streams

Първият таб, наречен Streams идва по подразбиране разделен на три колони. В първата колона се намират резултатите по зададената ключова дума. Когато натиснете бутона Find Buzz резултатите се обновяват. Във вторият таб – Social Networks програмата показва какво са писали хората по социалните мрежи по зададена ключова дума. И в третия таб – My Posts се показват само публикациите, които Вие сте публикували. Разбира се, програмта предлага възможност за промяна на тези панели, посредством настройки. Има и настройка в която програмата може да следи само конкурентите Ви. За целта трябва да добавите competitor, което включва негов уебсайт и основни ключови думи.

Personas & Profiles

Тук е мястото, където се раждат вашите нови спамърчета 🙂 В настройките няма нищо объркващо. Създавате нова персона, давате и някакво име и след това я свързвате със съществуващи социални профили. Но ако пък искате можете да създадете нови профили, директно от BuzzBundle, без дори да отваряте социалните мрежи. Звучи хубаво, нали?

Browser

BuzzBundle има вграден браузър. Не е нещо особено, но улеснява работата Ви. Например, ако сте забелязали някой да пише нещо за Вас в някой фoрум, при натискане на връзката, програмата отваря даденият URL в себе се – в таба Browser.

Недостатъци

Недостатъци не е точната дума, а по-скоро нещата, които на мен лично не ми харесват. Те не са много и със сигурност плюсовете на програмата са повече от минусите.

 • Когато насрочвате публикации/статуси трябва да държите програмата постоянно отворена. Тоест, ако сутринта в 8 задавате план за действие на всичките Ви персони и насрочите това, което искате те да публикуват в различни часове от деня, ако затворите програмата персоните няма да публикуват нищо. Ще публикуват всичко, което сте им задали при стартиране на BuzzBundle. Не е болка за умиране, но лично аз не обичам да оставям лаптопа включен, без да има хора около него.
 • Най-големият проблем според мен е, че персоните които създате и социалните профили асоцииращи се с тях не могат да се експортват. Тоест, те са активни за текущият проект. Ако създадете нов проект за друг Ваш сайт, трябва да си ги добавите всички наново, а ако са повече наброй, това означава поне няколко часа работа. Според мен Link Assistant трябва да помислят за опцията персоните да могат да се експортват и да се добавят в други Ваши проекти.
 • И последният недостатък кусур на програмата е, че тя е платена 🙂 Единичният лиценз (за 1 PC) е $249. Enterprise версията струва $599.

Полезни връзки:

Сподели ревюто

Съдържание BuzzBundle е професионален софтуер, който основно се използва за две неща: проследявате кой какво пише за вас в Интернет и улеснено и бързо споделяне на новини в социалните мрежи с неограничен брой акаунти. BuzzBundle е част от голямото семейство на Link Assistant, които са едни от водещите производители на SEO софтуер. Възможности на BuzzBundle …

Обобщение на ревюто

Възможности
Цена
Дизайн
Ползваемост

68

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

4 коментара

 1. А аз се чудя къде се загуби ти 🙂 Поръча ли си го…на мен нещо не ми вдъхва доверие и на пръв поглед ми изглеждаше, че трябва някой на пълен работен ден да работи с тоя туул. Ако си го ползвал в платена версия ще е любопитно да кажеш струва ли си, че нещо май много спам ми дойде тоя туул на Link Assistant,

 2. Много готин тул, а цената му не е 250 гущера, а само $97 🙂

 3. Of course, if you want to build teamwork, you will definitely want to
  practice together. So strap on all your paintball load and
  gear up those paintball guns (http://colemanott.wordpress.com/)!
  Work on defensive and offensive strategies, code words, „what-if“
  scenarios, and more. Gain knowledge from the opposition as well as your personal teammates.
  Directly discover other paintball gamers to formulate new and successful approaches for
  upcoming game titles. Does the opposite group discuss a lot more than your team does?
  Will they seem to be a lot more arranged?
  Watching the way your competitors interact might help enhance your team’s performance.
  If your team is lacking in that area, take a look at your opponents paintball gear and see.
  This will considerably effect your gameplay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top