Начало / Услуги в България / 6 съвета за решаване на проблеми за гости и мениджъри на ски имоти
6 съвета за решаване на проблеми за гости и мениджъри на ски имоти
Управление на ски имоти

6 съвета за решаване на проблеми за гости и мениджъри на ски имоти

Сподели ревюто

Честността и прозрачността са ключови за успешното управление на гостите и ски имотите. Нещата може не винаги да вървят по план, но най-важен е начинът, по който се справяме с проблемите.

Важно е да се справяте с всякакви проблеми ефективно и ефикасно и да бъдете професионални и честни с гостите си.

Ето нашите шест златни правила за успешно управление на проблеми, които ще ви дадат увереност да се справите с проблемите в къщите, апартаментите и хижите, който управлявате. А за още съвети как да станете управител на имоти, вижте нашите съвети.

  1. Мислете напред

Преди да пристигнат гостите, помислете за потенциални проблеми и как можете да стигнете до решения. Например, ако гостите пътуват с бебе, уверете се, че имотът е готов за тях. Проверете дали цялото оборудване, като кошарата и столчето за хранене, е в добро състояние.

  1. Договорете предварително ограниченията

Уверете се, че вие ​​и собственикът на имота имате ясно разбиране за ограниченията. Например, собственикът ще приеме щети до определена сума, като например 50 лв., преди да прехвърли разходите върху гостите? Трябва ли да се свързвате със собственика всеки път, когато нещо стъклено бъде счупено, или имате право да договорено да замените определени елементи без съгласието на собственика?

Познайте позицията на собственика относно това, от което е доволен. Все пак това е вторият им дом, било то след продажба от вас на самия апартамент или от друг предприемач. Уверете се, че сте наясно с домашните правила – те може да имат стриктна политика без домашни любимци или възрастово ограничение за използване на басейн. Това намалява риска от конфликт, тъй като можете да сте априорно запознати за позицията на вашия собственик по определени въпроси.

  1. Бъдете разумни

Необходима е известна свобода на действие. Инцидентите се случват. Наистина ли собственикът очаква да поискате 30 лв., за да замените нещо, счупено случайно, когато гостът е платил над 3000 лв., за да резервира апартамента, или вилата, или къща или хижата? Уверете се, че подобни неща са договорени предварително.

  1. Бъдете уважителни

Поставете се на мястото на госта. Как бихте реагирали, ако вие и вашето семейство попаднете в подобна ситуация по време на вашата почивка? Една история винаги има поне две страни. Опитайте се да проявите разбиране към различните обстоятелства.

  1. Слушайте

Ако не знаете какъв е проблемът, не можете да започнете да го разрешавате. Не предполагайте – уверете се, че задавате правилните въпроси и разберете какви са нуждите на госта.

  1. Бъдете проактивни

Ако възникнат проблеми, решете ги възможно най-бързо. Правете снимки и ги споделяйте в Viber, вместо да изпращате дълги сложни имейли. Гостите ще видят как реагирате и собствениците ще могат да вземат информирани решения.

Не забравяйте, че проблеми могат да възникнат преди, по време и понякога след престоя на гостите. Лесен начин да обобщите шестте златни правила и да сте уверени в уменията си за решаване на проблеми е да запомните метода НАУЧЕТЕ …

Методът НАУЧЕТЕ

Слушайте какво има да кажат гостите . Не ги прекъсвайте и не им казвайте да се успокоят. Задавайте въпроси и не приемайте, че имате правилните решение, преди да сте ги чули.

Емпатия – Поставете се на мястото на госта. Как бихте се почувствали, ако това се случи на вашия празник?

Извинение – Извинете се, дори ако вината не е ваша.

Не прехвърляйте вината и никога не давайте информация за собственика, независимо колко силно ви притискат.

Реагирайте – Кажете им плана и кога ще се свържете с тях при проблем. Добре е да отидете и да помолите за помощ ако е нещо сериозно и извънредно, но се уверете, че сте ги информирали преди това. Ако е необходимо, оттеглете се за момент встрани, за да можете да намерите правилното решение.

Не сега! – Уверете се, че сте започнали процеса на решаване на проблема веднага, не позволявайте на проблема да се бави! Колкото по-ефективно се справите с жалбата, толкова по-разбиращ е вероятно да остане гостът.

Надяваме се, че сте намерили тези съвети за решаване на проблеми полезни. Ако желаете да започнете кариера в управлението на имоти (апартаменти, къщи и вили) във Пампорово, то обадете ни се

гости зимни имоти мениджъри ски имоти управление на ски имоти

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top