Начало / Полезно / 4 начина да модернизирате кухнята си
4 начина да модернизирате кухнята си

4 начина да модернизирате кухнята си

Съдържание

Сподели ревюто

Независимо дали се местите в нова къща или просто искате да освежите съществуващата си кухня, има няколко начина да го направите. От смяна на шкафове и плотове – до инсталиране на персонализирана мивка, има много начини да придадете на вашата кухня свеж, нов облик.

Премахване на стари шкафове

Независимо дали искате да замените съществуващите си шкафове или просто да ги промените, ще трябва да вземете някои предпазни мерки, преди да започнете проекта си. Ще са необходими подходящи инструменти, както и време, за да завършите работата. За щастие, прелицовката на шкафовете е сравнително евтин проект, особено ако имате правилните инструменти.

Първо, ще трябва да премахнете шкафовете. Можете да използвате лост, за да ги издърпате. Уверете се, че използвате защитни ръкавици. След като шкафът е изваден, ще трябва да премахнете винтовете, които го държат към стената.

След това ще трябва да покриете плотовете, за да избегнете повреда. Това също е добър момент да етикетирате всеки шкаф, за да улесните повторното им инсталиране.

Ако имате малко свободно време и не се страхувате от малко работа, можете да боядисате шкафовете си в различен цвят. Добавянето на малки светлини към шкафовете е хубав начин да добавите топлина.

Обновяване

Смяната на дръжките и чекмеджетата на вашите шкафове, е бърз и евтин начин да освежите кухнята си. Има няколко стила и покрития, от които да избирате. Можете да съчетаете шкафовете с подходяща мивка, а в някои от тях да скриете батерия за мивка.

Не забравяйте, че е важно да изберете материали, които са издръжливи и изглеждат добре. Още повече, ако избирате дизайн за кухня, бихте могли да съчетаете красив аспиратор, към модерните мебели.

Преди да изберете нов комплект мебели, трябва да измерите разстоянията между винтовете на вашите шкафове. Това ще ви позволи да определите колко ви е необходимо.

Подмяна на шкафове с плъзгащи се рафтове

Освен надграждане до най-новите уреди и плотове, можете също да добавите малко стил и функционалност към вашата кухня, с изобретателност. Има много възможности за организиране на вашите принадлежности, включително висящи стелажи под шкафове за мивка и органайзери за шкафове.

В допълнение към старомодните шкафове, помислете за добавяне на няколко гладки плъзгащи се рафта към основата на вашия хладилник или печка. Тези приспособления не са трудни за инсталиране и могат да бъдат направени за около пет минути.

Не всеки има бюджета или търпението да направи цялостен ремонт на кухнята, но все пак има начини да подобрите външния вид на вашето пространство за готвене.

Подмяна на плотове с висококачествени материали

Изборът на правилния материал за плот, може да направи голяма разлика във външния вид и функцията на вашата кухня. Важно е да изберете правилния плот, който да отговаря на вашия бюджет и начин на живот. Независимо дали искате да продадете дома си или просто искате да направите промяна, смяната на плота, може да придаде на вашата кухня свеж вид и да повиши стойността на вашия дом.

Има няколко налични материала, включително естествени и синтетични. Всеки идва с плюсове и минуси. Естествените материали обикновено са по-скъпи от синтетичните.

Кварцовите плотове са чудесен вариант. Те са издръжливи, устойчиви на петна и се почистват лесно. Също така, имат способността да абсорбират силни удари и се предлагат в различни цветове. Ако искате уникален външен вид, обмислете използването на плот от оникс. Изглежда особено привлекателно при задно осветяване.

 

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top