Начало / Услуги в България / Сватбена фотография –5 често допускани грешки
Сватбена фотография –5 често допускани грешки

Сватбена фотография –5 често допускани грешки

Сподели ревюто

Сигурни сме, че няма да позирате „само с младоженеца“ или да прегръщате дърво в градината близо до ресторанта, тайнствено гледайки в обектива. И все пак, красивата сватбена фотосесия не е само въпрос на вкус.

Качеството на заснетата фотосесия зависи от фотографа, вашата подготовка, планиране и много други малки детайли. Често снимките не излизат така, както си ги е представяла булката. И все пак, вие искате перфектни снимки, за да може да ги разглеждате с удоволствие от година на година. Нещо повече, със същия ентусиазъм като първия път, а не с коментари: „Ха-ха, вижте, каква глупава поза имам“.

Изборът на професионален сватбен фотограф не означава да имате само страхотни снимки.

Съставихме списък с основни грешки в сватбените фотосесии и съвети как да ги поправите. Спазвайки тях ще имате мечтаните сватбени албуми.

Грешка # 1: Резултатът от сватбената фотосесия зависи от времето

Много често при планирането на сватбените тържества забравяме да проверим прогнозите за времето. И все пак, добре е винаги да имате резервен план, в случай, че започне да вали внезапно.

Грешка # 2: Вземането на приятели по време на фотосесия

За професионалист по сватбена фотография, има десетки моменти като: спазване на определеното време, регулиране на светлината, коригиране на позите, заснемане на материала. Така, както фотографа и вие с младоженецът, може да се нуждаете от помощ – за оправяне на роклята, актуализиране на грима, носете на чашите за шампанско и всичко това. Вземете двама приятелите със себе си на сватбената фотосесия. Те ще помагат с носенето на неща и други малки поръчки.

Грешка # 3: Да поверите сватбените си снимки на непрофесионалист

Приятел с добра камера не е равен на професионален сватбен фотограф. Красивите сватбени снимки са скъпи по причина, че това е трудна работа. Не се доверявайте на приятел, само защото може да се съгласи с добри намерения и не носи отговорност за снимките, които получавате. Като алтернатива, може да го помолите да снима, но само заради допълнителен материал за спомен, а не вместо професионалист.

Грешка # 4: Не прекалявайте с творчеството

Неестествените пози, явен фотошоп, инсценирани кадри и това е всичко в сватбената фотосесия. Най-добрата идея е да намерите сватбен фотограф, който да снима и който няма такива снимки в портфолиото си. Такъв е добре да има само естествени снимки и най-много кадри с проигравания на светлина. И най-важното е, че сватбените снимки показват искрените емоции на булката и младоженеца. Просто вижте как са го направили други двойки и сами ще решите, какво ви харесва най-много.

Грешка # 5: Твърде късно е да започнете да търсите фотограф

Най-добрите сватбени фотографи обикновено са затрупани с работа за месеци напред. Ето защо, за да не изберете „най-доброто от останалото“ за вашата фотосесия, ви съветваме да започнете да търсите предварително. Ще има време да намерите специалисти, да ги попитате за цените, както и да вземете информирано решение.

Пожелаваме ви, перфектна сватбена фотография. И ако вече сте започнали да търсите фотограф , не забравяйте да разгледате нашия каталог на адрес: deliysky.com.

 

Сватба Сватбена фотография Фото Фотограф

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top