Начало / Полезно / Подходящи ли са тънкописците за рисуване?
Подходящи ли са тънкописците за рисуване?

Подходящи ли са тънкописците за рисуване?

Сподели ревюто

Тънкописците са предпочитани от художници, които искат да създадат детайлни и прецизни линии. Притежават пластмасови, влакнести върхове, които обикновено са с издължена форма и поставени в метален корпус, така че могат да се използват с различни аксесоари за скициране като линийки и шаблони, без да се закачат за тях. Някои тънкописци могат да бъдат презареждани, когато мастилото им се изчерпа, но това трябва да е специално обозначено на опаковката им.

Тънкописците се използват, когато прецизността и детайлите са от първостепенно значение. Те са чудесни за създаване на ясни илюстрации и детайлни чертежи. Малки и преносими, те са страхотен инструмент за рисуване и скициране на водоустойчиви фини линии.

Също са чудесни за линии и техники за измиване. Почти всички тънкописци , могат да се използват с тази техника с вода, без линията да се размазва и разтича по хартията. При тях мастилото е водоустойчиво и похватът за рисуване с вода е доста често използван от художниците. В случай че и вие използвате темперни бои след мастилото от тънкописеца, няма да има риск, нарисуваната вече линия или контур, да се размаже и да влоши качеството на вашето произведение. Това е и причината тънкописците да са толкова предпочитани за комбинация с други материали за рисуване и от аматьори и от професионалисти.

Най-добрият тънкописец за рисуване

Изборът на перфектния тънкописец зависи от няколко различни фактора – като наситеността на линията, която искате да направите, размерът на произведението ви, върху каква повърхност рисувате и типа мастило, от което се нуждаете.

Както споменахме, докато рисувате, ще има значение наситеността на мастилото. Нека да видим кои тънкописци имат най-тъмното мастило? От всички марки тънкописци, които ще откриете, гамата на Sakura Pigma Micron притежава най-тъмното мастило. Останалите брандове имат малко по-бледо мастило в сравнение с тънкописците Sakura, които ще откриете в Slanchogled. Ако ви е необходим наситен водоустойчив цвят, съвет от нас е да им се доверите именно на тях.

Размерите на писеца също могат да варират значително. На всеки тънкописец има отбелязан с какъв размер е писеца му. Някои са със сменяеми такива и предлагат широк набор от опции – от най-малкия писец (от 0,03 мм) до най-дебелия писец (от 0,8 мм).

много тънкописци събрани на едно място

Макар тънкописците често да се използват за очертаване, което ще бъде запълнено по друг начин, самите тънкописци също не са лош вариант за цялостно рисуване. Опитайте да нарисувате две сфери, като засенчите едната от тях с точки, а другата с кръстосано щрихиране и ще видите какъв поразителен ефект могат да постигнат тънкописците с тази задача. Когато поставяте точки, внимавайте да не натискате прекалено силно и не позволявайте на писалката да прескача и да прави линии. Когато щриховате вземете предвид контура на обекта и поддържайте стила последователен в рамките му, така че да не изглежда накъсан.

Една добра употреба на тънкописеца, наистина е чертаенето на контур на обектите, но това не означава, че само за това могат да се използват. Рисковете при тях са свързани с качеството на линиите. Ако ги правите твърде бавно или се фокусирате плътно върху малките детайли, забравяте как изглежда картината като цяло, което ще доведе до това рисунката ви да изглежда статична и безжизнена. Това е една от чертите на начинаещите, но е и процес от ученето.

В случай че сега започвате да се занимавате с рисуване балансирането на прецизност и жизненост е нещо, което ще трябва да упражнявате. Дори и тънкописците да не са ви основния избор на материал, то е добре да се упражнявате с тях. Рано или късно ще ви потрябват, за да допълнят смисъла на вашето творчество по един или друг начин. Експериментирайте с различни ширини и цветове, докато намерите нещо, което ви харесва. Практикувайте пунктиране и щриховка, докато разберете какво ви се отдава и съвпада със стила ви.

Тънкописци

Автор: swd

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top