Начало / Полезно / Плочки за баня в спалнята и хола
Плочки за баня в спалнята и хола

Плочки за баня в спалнята и хола

Сподели ревюто

Да, не е шега, обикновено поставяме плочки за баня, единствено и само в мокрите помещения – баня, тоалетна, мокро. Възприемаме ги, като начин способ да изолираме стените и пода от евентуално намокряне и съответно правим облицовките и пода на тези помещения с плочки за баня, фугираме и по този начин се изолираме от водата.

Това съвсем не е единственото им приложение, не използваме достатъчно този материал, качествата, които той притежава са много повече от една проста хидроизолация. В тази статия ще ви дадем една различна гледна точка за вашите плочки за баня, за да извлечете максимум ползи от тях.

Декорация – свикнали сме да декорираме стените в помещенията, в които живеем с тапети, латекс, напоследък и някои по-интересни мазилки. Защо да не използваме плочки? – няма табу върху тях по отношение на приложението им.

Огромното им развитие през последните години предлага огромен избор от визии, всякакви декоративни елементи, въобще едни плочки за баня биха ви дали много нови, неподозирани опции за декорации. Ако пък ги свързвате само с гланцираната повърхност и това ви притеснява, не го мислете – на пазара излезнаха много матирани плочки за баня, които много напомнят тапети и по нищо не може да разберете, че това всъщност е керамика.

Другото голямо предимство е , че всички плочки са направени от глина. Какво от това? Не случайно червените тухли се водят като материала, даващ, най-добра изолация при конструкция на сгради. Да, ако поставите плочки за баня по стените на хола си например, ще си осигурите още една допълнителна изолация на това помещение. Освен, че ще декорирате интересно и нетрадиционно това помещение, ще му направите и една топлоизолация от 0.8-1.3см, в такива граници варират дебелините на повечето плочки за баня.

С тази статия се опитахме да ви дадем един различен и интересен вариант за приложението на фаянса. Бъдете по-отворени и не се страхувайте да експериментирате, облицовките с плочки за баня, ще ви донесат нещо различно и уникално.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top