Начало / Полезно / Осветление за спалня – Какви осветителни тела да използваме?
Осветление за спалня – Какви осветителни тела да използваме?

Осветление за спалня – Какви осветителни тела да използваме?

Съдържание

Сподели ревюто

Осветлението във вашата спалня оказва голямо влияние върху ежедневието ви. Голяма или малка, тази стая освен за сън, често се използва и като домашен офис, зона за четене или просто място, където да прекарате мързелив неделен следобед. И докато по време на сън тъмната спалня не е нищо друго освен удобство, то през останалото време, недостатъчно осветеното пространство може да изглежда мрачно и неприветливо.

Повечето хора обръщат внимание на осветлението, само ако се налага да подменят крушка. Ако и при вас е така и осветителните тела в спалнята ви са от повече години, отколкото можете да си спомните, то със сигурност е време да помислите за промяна. В Lightluxury ще намерите широка гама от осветителни тела за спалня, като нощни лампи, стенни аплици и лампи за таван, които ще осъвременят пространството и ще ви осигурят онази светлина, от която сте имали нужда, но всъщност не сте го знаели. По-долу ще разгледаме различните типове осветителни тела, които са идеални за спалнята и как да можете да ги комбинирате, така че да си осигурите релакс и активност.

Плафони и осветителни тела за таван

Както всяка друга стая, спалнята се нуждае от общо осветление. То трябва да осигурява достатъчно светлина за извършване на ежедневни задачи, като в същото време поддържа атмосферата топла и релаксираща. Осветителните тела за таван, като плафони, полилеи и луни за вграждане, са чудесни за осигуряване на общо осветление. Те обикновено се предлагат в различни размери, стилове и покрития, така че можете да изберете такъв, който допълва цялостния декор на вашата стая.

Ако спалнята ви е голяма, може да изберете голям и изящен полилей, който да поставите на средата на тавана. Плафоните също са идеални за осигуряване на общо осветление в спалня, особено тези с димеруеми светлоизточници. Димерните превключватели ви позволяват да персонализирате нивата на осветление в спалнята ви, за да отговарят на вашите специфични нужди и предпочитания. Независимо дали имате нужда от ярко осветление, за да се приготвите сутрин, или приглушена светлина, за да четете в леглото вечер, лампите с димерни превключватели ви позволява да регулирате осветлението до идеалното ниво.

Луните за вграждане също са практичен и универсален вариант за осветление на тавана. Те обикновено не заемат много място и в същото време могат да осигурят ярко и равномерно осветление.

Аплици и лампи за стена

Освен от общо (основно) осветление във вашата спалня, ще имате нужда и от локализирано осветление за специфични дейности като четене, обличане, нанасяне на грим или работа на лаптоп. Стенните лампи са идеални за осветяване на определени зони. Например, стенни аплици  поставени от двете страни на леглото могат направят нощното четене още по-приятно. Основното правило за височината на аплика в спалнята е 182 см., с някои корекции, ако таванът е по-висок от средното или леглото е по-ниско. Уверете се, че обърнатите нагоре аплици са над нивото на очите, така че крушките да не се виждат.

спалня с добро осветление за релакс

Лампите за стена са налични в най-различни стилове и дизайни. Независимо дали предпочитате елегантен и модерен интериор или си падате по винтидж обзавеждането, може да намерите осветително тяло, което да подхожда на вашия вкус и предпочитания.

Нощни лампи и настолни лампи

Несъмнено, нощната лампа е един от най-популярните интериорни елементи за спалня. Те могат да се използват както за осигуряване на работно осветление или осветление за задачи, така и за акцентно осветление. Поставена върху скрин, настолната лампа може да осветява бижута, снимки или някое красиво произведение на изкуството. Уверете се, че сте избрали лампа, която е пропорционална на размера на скрина.

Най-често срещаното и практично място за поставяне на нощна лампа, е върху самото нощно шкафче. Това позволява лесен достъп до превключвателя на лампата и гарантира, че светлината е насочена към леглото.

Изборът на правилните осветителни тела за вашата спалня може значително да повлияе на атмосферата и функционалността на пространството. Чрез включването на различни източници на осветление, като лампи за таван, аплици и лампи за стена, както и нощни лампи, можете да създадете добре осветена и привлекателна атмосфера.

осветителни тела

Автор: swd

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top