Начало / Полезно / Обзавеждане в класически, но модерен стил: как да го постигнем
Обзавеждане в класически, но модерен стил: как да го постигнем

Обзавеждане в класически, но модерен стил: как да го постигнем

Сподели ревюто

Ако целта ви е да създадете атмосфера на елегантност в дома си, определено трябва да декорирате в класически стил.

Сбогом на минимализма

Противно на минимализма, богато украсените стаи са отличителен елемент на класическия стил. И може би точно това затруднява съчетаването. За да декорирате с класически стил по ефективен начин, трябва да го включите в декорацията на голяма стая, така че да не е прекалено или преувеличено. В допълнение, добрата естествена светлина спомага за създаването на привлекателна класическа атмосфера, тоест използвайте големи прозорци в нашите стаи. Във всеки случай, сега класическият стил се комбинира с други по-модерни дизайни, които улесняват интегрирането във вашия дом.

Какви цветове се открояват?

Бяло, бежово, кафяво или кремаво са най-използваните цветове за декориране в класически стил. Те са включени в основните мебели на стаята и нашите стени. Щампите са запазени за аксесоари или текстил, като по този начин избягваме претоварването и постигаме баланс в нашата декорация. За спалнята можем да използваме бяло. Въпреки че, за да не генерираме студена или безлична среда, можем да комбинираме този цвят с орнаменти, различни покрития и мебели от различни материали.

Видове мебели

Дори и да нямате къща с размери на дворец, можете да имитирате декоративния стил на тази архитектура: големи, извити и богато украсени мебели, изработени от дъб или махагон, с бронзови или метални детайли. Този тип мебели са съществена част от класическия стил, така че не се колебайте да ги внедрите в дома си. Поставянето на масивна дървена конзолна маса може да направи помещението още по-забележително.

Други съществени подробности

В допълнение към мебелите, има и други основни елементи от класическата декорация, за да създадем тази атмосфера в нашия дом. Говорим например за вграждане на дървен бюфет в нашата трапезария, голямо огледало в нашата спалня, лампи във формата на полилей, златни детайли, стайно растение във всяка от нашите стаи… Има безкрайни възможности, затова може да  придадете на дома си онази трезва и елегантна нотка, типична за класическия стил.

Картини

Разбира се, изкуството играе основна роля в класическата декорация. Най-използвани са пейзажи, импресионистични картини, портрети и бюстове. Те ще бъдат придружени от ефектни рамки, обляни в златни тонове и богато украсени. И дори да нямаме картина на Гоя или Рембранд в къщата си, винаги можем да ги използваме като вдъхновение, за да създадем наши собствени произведения на изкуството.

Материали

Основната основа на всички класически мебели е дървото. Изберете тъмни тонове, естествени дървесни цветове или износено бяло. Идеални са за създаване на контрасти между мебелите. Можете да използвате и други материали като камък, за да придадете на стаята си изискана и елегантна атмосфера, както и метал, за да придадете на стаята си детайли в злато или сребро.

Автор: Radostin Valeov

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top