Начало / Полезно / Модни тенденции при дамските блузи и как да подберем подходящата, която да отговаря на стила ни
Модни тенденции при дамските блузи и как да подберем подходящата, която да отговаря на стила ни

Модни тенденции при дамските блузи и как да подберем подходящата, която да отговаря на стила ни

Съдържание

Сподели ревюто

Блузите са универсално и практично облекло. Носят се и като ежедневно облекло и като офис визия спрямо техният стил и дизайн. Факт е, че съществуват разнообразни варианти, като топове, пуловери, ризи, блузи с колан и др. Това огромно разнообразие не само, че е необходимо, ами и е желано, защото жените имат различни типове тела и стил на обличане. Поради широкия набор от налични опции, изборът на правилна дамска блуза Sfashion може истински да ви затрудни. Вариантът е да стесните опциите въз основа на вашите лични нужди, размер и стил, но въпреки това е необходимо да знаете какви са модните тенденции и как се комбинират блузите с останалото ви облекло.

На практика правилната блуза е възможно да се съчетае с панталон, дънки, пола или шорти. Добрата комбинация ще създаде тоалет, който ще подхожда на конкретен повод и в същото време ще отговаря и на стила на дамата. Дамските блузи се носят и под якета, сака и блейзери, стига деколтетата им да се съчетават добре.

Актуални модели дамски блузи

Има трендове дамски блузи, които стават популярни заради цяло модно течение, от което те са част. По-долу ще разгледаме кои са видовете, с които ако се сдобиете през следващата година няма да сгрешите изобщо. Някои от тях са подходящи за летните месеци, други – за по-студеното време.

Слим фит блузи

Колкото повече дънките и панталоните се връщат към високата талия, толкова повече блузите ще подчертават извивките на горната част на дамското тяло. Най-базовата визия през изминалата година беше именно широк панталон или дънки с вталена слим фит блуза.

Дизайнът на блузата може да е изчистен, но може да бъде и атрактивен, привличащ вниманието. Всичко зависи кое ви допада повече като стил. Слим фит блузите са изключително елегантни и подчертават всяка една извивка. Обикновено са плътни и с прибрано деколте, но е възможно да срещнете и блузи слим фит тип риза, които да се закопчават отпред. Подходящи са за комбинация и с пола, чиято талия е висока. Също така слим фит моделите може да са с паднали рамене.

Кроп топове

Късите кроп топове също нашумяха покрай дънките и панталоните с висока талия. През лятото скъсените топове, откъдето им идва и името, бяха свежо допълнение към младежките трендове. Колкото по-къс беше кроп топа, толкова по-модерно изглеждаше момичето. В категорията кроп топове попадат, както топовете с ръкави, така и тези с презрамки или пък изцяло без. Зимните кроп топове също са къси, над талията, но са с дълъг ръкав. Създадени са да се носят само с високи талии панталони и поли, така че не се опитвайте да ги съчетаете с нещо различно. Дизайните и цветовете, които съществуват са толкова разнообразни, че няма как да не намерите нещо, което съвпада с вашия гардероб.

Блузи с колан

Дългите блузи от лека материя с фееричен дизайн определено никога не излизат от мода. Най-често се променя линията им на падане и шарките им. В някои случаи са вталени и тесни, а в други – широки и тежко падащи. Последният тренд при дългите блузи изкара на дневен ред коланчето. Изключително популярен модел е дългата риза, която се хваща на талията с тънко коланче. Цветовете са близки или напълно еднакви, без да има ясен или твърде отчетлив контраст. Атрактивността на тази визия идва от издължаването на дамата и от женствената линия, която се оформя от дългата блуза с колан. Това е прекрасна визия, която може да подчертаете с високи обувки на тънък ток. Подходяща е и за офиса и за специални вечери.

кафява блуза за ежедневието

Избор на подходящите дамски блузи за определено събитие

В случай че сте се губили в многообразието от модели, то най-вероятно знаете колко е трудно да подберете дамска блуза за определено събитие. По-долу ще ви дадем някои насоки. На първо място трябва да определите какъв очаквате да е стилът на събитието – формален, неформален или спортно-елегантен. Когато сте готови с това, трябва да обмислите добре какво впечатление искате да оставите в другите хора. Ако предпочитате да не се набивате на очи, то тогава дрехите ви по-скоро е добре да са по-консервативни и като цветове и като дизайн. В случай че предпочитате да привличате повече внимание, например ще водите реч, искате да привлечете съмишленици или имате друга адженда, то тогава дизайнът на облеклото ви трябва да говори за това. Определите ли и това, остава да преминете към избор на цвят и материя.

Цветови подбор

Цветовият подбор е много лесен:

  • Черен цвят за формални събития или традиционна визия;
  • Бял цвят за практичност и прецизност;
  • Светли цветове като жълто, оранжево, лилаво за енергичност и привличане на вниманието;
  • Син цвят за изграждане на доверието;
  • Червен цвят, ако сте готови да изглеждате смело и да се откроявате.

Важно е, освен цвета на блузата да определите и полата или панталона какви ще бъдат. Съчетайте ги по начин, който не е натрапчив и за акцент добавете голяма брошка например. Ще бъдете изключително стилна, какъвто и повод да ви предстои.

Ако пък избирате блуза за ежедневието си, то тогава цветът може да се определи спрямо личния ви вкус и останалите дрехи в гардероба ви.

Блузи се изработват от най-разнообразни материи, така че и тук имате голям избор. Често по-летните модели са тънки и прозиращи, докато зимните са плътни, дебели, понякога дори подплатени с мек пух, ако моделът на блузата го позволява.

Как да разнообразим стила си с правилната дамска блуза

Винаги можете да разчупите статуквото, като изберете блуза, която е нетрадиционен избор, за вашия гардероб, цвят. Ако близките ви са свикнали да ви виждат в черно и бяло например, то може да ги изненадате като се появите със светложълта блуза с дълъг ръкав. Ще комбинирате лесно жълтият цвят с черен панталон или пък с тъмно сини дънки и ще спечелите овациите на хората покрай вас.

Правилната дамска блуза е правилна за вас и за вашия стил. Освен това всяка дама притежава различен набор от дрехи и определени модели съвпадат по-лесно, отколкото други. Когато отворите един сайт за дрехи, винаги обмисляйте кои са онези дрехи, които носите най-често и как може да добавите към тях блуза, която да е различна, по-атрактивна, но в същото време и да си пасва с тях. По този начин няма да изневерите на стила си и в същото време ще го разнообразите.

Предоставена от https://sfashion.bg/

дамски блузи

Автор: swd

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top