Начало / Полезно / Луксозен имот под наем в София – мисия възможна
Луксозен имот под наем в София – мисия възможна

Луксозен имот под наем в София – мисия възможна

Сподели ревюто

В някаква част от своя живот всеки човек е живял под наем. Може да звучи странно, но за масата от хора мечтата е да имат четири-пет апартамента в София, които да отдават и да живеят от приходите, които имат. Това е една голяма утопична мечта, която често е разбивана, защото крие много рискове. В главата на масовия незапознат инвеститор, който иска да закупи инвестиционен имот с цел наем нещата изглеждат по следния начин: тегля кредит, давам апартамента под наем и сумата на наема е равна на вноската по кредита.

Така написано, това уравнение звучи чудесно, но както се досещате реалността е много по-различна и груба. Очакванията на много хора когато дават апартаменти под наем е просто да събират едни пари от своите наематели и да не правят нищо друго. Рядко се планува фонд от наема, който да е за подобряване на жилището или пък се вземат предвид човешкия фактор – какви ще са наемателите, дали няма да оставят погром след себе си или неплатени сметки. Така мечтаният сън се превръща в кошмар и идеята за инвестиционен имот се изпарява като намерение.

Има обаче и интересни опции, които могат да се проучат в недвижимите имоти под наем (София или друг град) и това са луксозните имоти като пазарен сегмент.

Хората, които предпочитат луксозни къщи под наем в София или луксозни апартаменти в София под наем са съвсем друга прослойка хора, която е коректна, готова да си плаща, за да получи качество, но очаква същото отношение насреща – имотът да отговаря на техните очаквания и да не ги разочарова. Това не са хората, които търсят двустайни апартаменти под наем в София.

Ако искате да инвестирате в такъв имот (или го притежавате) е добре да се запознаете добре с пазара преди да предприемете действия. Една консултация при добър брокер винаги прави чудеса и може да избие голяма част от неверните представи, които бихте имали. Следващата стъпка е доброто обзавеждане и качествен интериор. Както се казва в един виц – с пръдня боя не става. За да получите трябва да дадете, а това означава да инвестирате в качествени решения за интериорен дизайн, мебели и електрически уреди.

Когато едно жилище е качествено хората биха живели в него с години без да го сменят, а най-накрая много често и просто решават да го купят, защото вече са свикнали с него и го усещат като дом. Добрият хазяин може да се превърне като част от семейството – онзи приятен роднина, който виждаме сравнително рядко (като стане време за наема), но изпитваме добри чувства към него. Добавената стойност тук е човешкото отношение, а на това никой специалист не може да ви научи.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top