Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/seojedib/addons/wickeble/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Лаптоп втора ръка или високопроизводителен MacBook Pro | Wickeble
Начало / Услуги в България / Лаптоп втора ръка или високопроизводителен MacBook Pro

Лаптоп втора ръка или високопроизводителен MacBook Pro

Съдържание

Сподели ревюто

Възможности на съвременните лаптопи

Ако сте решили да си вземете преносим компютър, имате два вариант – нов или употребяван лаптоп. Колкото по-голям е бюджетът ви, толкова по-добре. Во не всички хора могат да си позволят машини със страхотна производителност, които са и доста скъпи.

Един професионален преносим лаптоп е Apple MacBook Pro. Тази страхотна машина разполага с може би най-добрият екран в света, защото ползва RETINA DISPLAY. Този тип дисплей се доближава максимално до начина, по който окото възприема дигиталните цветове от екраните. Високото качество на дисплеят на Apple се дължи и на това, че той има над 5 милиона пиксела и е с високо качество на картината (HD).

Не само дисплеят, а и другите хардуерни характеристики на този лаптоп са страхотни. Например тя може да работи около 15 часа без зареждане при натоварване с FULL HD филм само с едно презареждане на батерията. Знаете, че това е много трудно постижимо при такива мощни процесори. Повечето лаптопи, които имат мощният процесор на MacBook Pro, който е Intel Core i7, не могат да издържат дори 2-3 часа на пълно натоварване, защото работата на процесорът не е оптимизирана. Това зависи от операционната система, преложенията, чипсета и много други фактори.

Но всичко това идва на цена над 3500 лева – твърде висока за болшинството от хората в България.

Лаптоп втора ръка, когато бюджетът не достига

Ако не можете да си купите напълно нов преносим компютър, обмислете покупката на лаптоп втора ръка. Много хора продават употребяваните си машини, а с подобна търговия се занимават и доста от сериозните компютърни фирми в България.

Плюсове

При покупката на преносим компютър втора ръка от фирма имате предимства като безплатна техническа поддръжка за даден период, гаранция за известно време, инсталация на операционна система и компютърни програми по избор, както и много други екстри.

Лаптоп втора ръка можете да си купите за почти всякакъв бюджет. Обърнете внимание на батерията, когато поръчвате подобна машина, защото много често лаптопите втора ръка идват с доста захабени батерии.

Най-често машините, които се предлагат в големите фирми за лаптопи втора ръка са били върнати чрез корпоративен лизинг от големи западни компании. Това означава, че може да се сдобиете не с китайски лаптоп, произведен за Източния пазар, а с японско качество, произведено за Щвеция, Германия или Нидерландия.

Минуси

Ако сте перфекционист и държите на идеалното техническо състояние, трябва да сте наясно че при избора на употребявани лаптопи може да останете изненадани. Да, те са употребявани и това е свързано с известно захабяване и амортизация. Но както споменахме вече, цената е в пъти по-добра.

Друг минус е че много често, клавиатурите на такива лаптопи втора употреба са по-различни от стандартната QWERTY подредба. Ако се загледате, може да откриете малки разлики, ако конкретния лаптоп е произвиден за Норвежкия пазар и е ползван в дизайнерското студио на IKEA, от инженерите на NOKIA или SAAB.

Заключение

Като крайна оценка трябва да кажем, че покупката на лаптопи втора ръка е напълно обосновано и много практично от гледна точка на това, че за парите си ще получите много повече.

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top