Начало / Услуги в България / Колко струва уеб дизайнът
Колко струва уеб дизайнът
Колко струва уеб дизайнът

Колко струва уеб дизайнът

Сподели ревюто

Уебсайтът често е първото впечатление на клиента за даден бизнес. Проучване на Станфорд открива, че 75 процента от хората базират доверието в даден бизнес на това как изглежда уебсайтът му.

Ако даден уебсайт е лошо проектиран или не функционира правилно, потребителите ще мислят негативно за тази марка и ще се насочат към конкурента, чийто уебсайт може да задоволи техните нужди. Беше съобщено, че 38 процента от потребителите ще напуснат уебсайт, ако дизайнът е небрежен и непривлекателен.

Професионалният дизайн на уебсайт е необходима инвестиция за всеки бизнес. Уеб сайтът е централният център на всички усилия на компанията за маркетинг и продажби. и действа като лице на марка онлайн. Според  Blue Corona 73 процента от компаниите инвестират в дизайн, за да разграничат своята марка от конкуренцията.

Каква е цената на качествения дизайн на уебсайт?

Като цяло, фирмите могат да очакват да похарчат предварителни разходи от 2000 лв. до 10 000 лв. и текущи такси, вариращи от 100 лв. до 1000 лв. на месец. Цената за изработка на уеб сайт се изчислява като се вземат предвид фактори като:

 • Фирмата за дизайн на уебсайтове, която завършва работата
 • Обхватът на проекта
 • Графикът на проекта
 • Колко хора са необходими за стартиране на уебсайта

Какво е включено в цената за дизайн на уебсайт?

Нов уебсайт или обновен дизайн не е лесен проект. Планирането, разработването и стартирането на уебсайт отнема много време. В резултат на това офертите за дизайн на уебсайтове включват следните фактори.

Визуален външен вид и потребителско изживяване

На пръв поглед дизайнът може да изглежда така, сякаш се занимава само с визуалните компоненти на сайта. В действителност всички елементи на дизайна на уебсайта работят заедно, за да създадат безпроблемно потребителско изживяване за посетителите на уебсайта.

За да постигнат това, дизайнерите на уебсайтове трябва да отделят време, за да стратегират и планират всеки аспект на уебсайта, включително:

 • Цветови схеми
 • Медия/снимки
 • Бутони и връзки
 • Анимации
 • Форми
 • Персонализирани кодирани елементи
 • Писмено съдържание

Този процес често започва със схематична рамка, която представлява основната структура на уебсайта. Оттам нататък брандирането и дизайнът могат да започнат.

Съдържание

Докато една снимка може да каже 1000 думи, уебсайтът е безполезен без експертно написано съдържание. Компанията за дизайн на уебсайтове може или да напише съдържанието на уебсайта, или да използва съдържание, предоставено от клиента.

Ако агенцията пише и оптимизира съдържанието за новия уебсайт, очаквайте тази услуга да бъде част от общата цена.

Оптимизация за търсачки

Надеждна компания за дизайн на уебсайтове ще гарантира, че уебсайтът на компанията е изграден и оптимизиран за търсачките при стартирането. Това включва оптимизиране на елементи като код, съдържание, метаданни, изображения и файлове, които да бъдат правилно обхождани от ботовете на търсачките.

Технически компоненти

От услуги за сигурност до хостинг, агенциите за дизайн на уебсайтове ще включат всички технически аспекти на изграждането на уебсайт в крайната оферта.

Това може да включва всичко – от изграждане на бази данни до конфигуриране на добавки и персонализирани кодирани елементи, в зависимост от сложността на уебсайта.

Работно време

За да потвърдят, че проектът остава в рамките на договорения обхват, повечето компании за уеб дизайн проследяват часовете на своите служители за целите на таксуването.

Три основни причини да наемете експерт по уеб дизайн, компания или агенция

Много фирми обмислят да поемат по пътя „Направи си сам“, когато става въпрос за изграждане на уебсайт, особено ако са наясно с бюджета си. Въпреки това, тези програми за уебсайтове „Направи си сам“ изискват значително количество ръчна работа и им липсват критичните предимства, които предоставя компанията за уеб дизайн, както е подчертано тук.

 1. Опит

Компаниите за дизайн на уебсайтове наемат лица с дългогодишен пряк опит в тяхната търговия, включително разработка на уебсайтове, дизайн, оптимизация за търсачки (SEO оптимизация), писане на текстове и управление на проекти.

Тези експерти работят заедно, за да изградят идеалния уебсайт за една компания. Онлайн създателят на уебсайтове, от друга страна, предоставя на потребителя инструменти за плъзгане и пускане и техническа поддръжка, но не и години знания и практическо обучение.

 1. Ефективност

Обикновено изграждането и стартирането на уебсайт може да отнеме от две седмици до няколко месеца в зависимост от натоварването на проекта на агенцията. Въпреки че това може да изглежда като дълго време, този процес е по-ефективен и рационализиран, отколкото да натоварите един вътрешен служител да изгради целия уебсайт.

 1. Текуща поддръжка

Публикуването на нов уебсайт не е последната стъпка. Сега фирмите трябва постоянно да актуализират, наблюдават и подобряват уебсайта си въз основа на целите на компанията и маркетинга. От сигурността на данните до маркетинговите инициативи, уебсайтът трябва да се актуализира редовно.

Въпреки че вътрешният персонал на компанията може да извърши повечето актуализации, други подобрения са твърде технически или изискват опит в кодирането. Компаниите за уеб дизайн ще предлагат постоянна техническа поддръжка на уебсайтове като част от своите услуги.

Какво да търсите, когато наемате компания за уеб дизайн

Подобно на пазаруването на автомобили, важно е да прегледате множество компании за дизайн на уебсайтове и да получите оферти от всяка от тях, преди да подпишете договор.

Когато търсите да наемете компания за дизайн на уебсайтове, помислете за следното.

Портфолио за дизайн на уебсайтове

Агенцията предоставя ли на потенциалните клиенти солидно портфолио от завършени проекти за дизайн на уебсайтове за преглед, заедно с връзки към всеки? Проучването на предишната работа на една агенция е отличен начин да разберете нейния дизайн и стил на разработка, както и да получите представа за нейните възможности.

Компаниите, които търсят агенции, които могат да поемат сложен и технически проект за разработка на уебсайт, трябва да поискат примери за завършена работа, подобна на изискванията на техния проект. Това също ще даде представа за нивото на опит на агенцията.

Препоръки и отзиви на клиенти

За да разберете как една компания за изработка на сайт се отнася към своите клиенти, разгледайте онлайн отзивите и поискайте препоръки от предишни и настоящи клиенти. Тези отговори ще хвърлят светлина върху отношенията с клиентите и вътрешните процеси на агенцията.

Прозрачни пакетни цени и процеси на изработка на сайт

Никога не подписвайте договор за изработка на сайт, преди да прегледате цените и процесите на компанията.

Поискайте разбивка на общата цена. Включва ли технически нужди като такса за хостинг, име на домейн и сигурност на уебсайта? Еднократна такса ли е? Месечно? Винаги разбирайте напълно плана за плащане и ценообразуването на услуга, преди да сключите договор за уеб дизайн.

Освен това агенцията за дизайн на уебсайтове трябва да бъде прозрачна за всяка стъпка от процеса. След подписване на пунктираната линия компаниите трябва да знаят точно кога да получат определени резултати и какво се очаква от тях. Работата с компания за уеб дизайн, която не предоставя представа за нейния процес, е повод за вдигане на червен флаг.

Актуализации на уебсайтове

След като уебсайтът е завършен и активен, кой е отговорен за актуализациите? Клиентите могат ли сами да правят актуализации на съдържание, изображения и заглавия или трябва да се свържат с агенцията, за да извършат това?

Разбирането кой ще прави актуализациите на уебсайта е критично важно и за двете страни. Ако компаниите трябва да разчитат на натоварена агенция за уеб дизайн, за да направят промени или актуализации на уебсайта, попитайте какъв е средният обрат за такава услуга.

Допълнителни маркетингови услуги

Въпреки че някои компании за уеб дизайн ще изградят уебсайт с бъдещи маркетингови цели, те може да не са в състояние да помогнат с други промоционални пътища като маркетинг по имейл, SEO оптимизация или плащане на клик (PPC).

Когато преглеждате потенциални агенции за уеб дизайн, помислете за тези, които предлагат множество интегрирани услуги за рентабилна и ефикасна стратегия за онлайн маркетинг.

Източник – https://design4works.com

Уеб дизайн

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top