Начало / Услуги в България / Как да запазим форма, когато работим в офис?
Как да запазим форма, когато работим в офис?

Как да запазим форма, когато работим в офис?

Сподели ревюто

Днес все по-често хората работят в офиси или други места, където движението и физическата им активност са силно ограничени. От колата до офиса и от офиса до дивана в хола – този порочен кръг често води до заседнал начин на живот, който оказва негативни последици върху теглото и здравословното ни състояние. Ако и вие работите в офис или пък сте студент, който прекарва целия ден на лекции, ето няколко полезни съвета как да поддържате форма.

  1. Вземете си бутилка за вода

Един от полезните съвети, който можем да ви дадем е да си вземете бутилка за многократна употреба. Пълнете я с вода вкъщи или в офиса и се старайте да изпивате поне 1-2 литра, докато сте на работа. Както вероятно знаете, пиенето на вода има множество ползи за организма. Една от тях е свързана с намаляването на апетита, което понижава риска да хапнете нещо висококалорично. Също така, ще ви даде поводи да се разходите до тоалетната или до диспенсъра за вода в офиса. Всяка малка крачка е от значение, когато имаме заседнал начин на живот. Така че, ако все още нямате собствена бутилка, време е да се снабдите с една.

  1. Намерете причина да се раздвижите

Това, че работите на бюро, не означава, че 8 часа трябва да сте плътно залепени за стола. Вместо това намерете причини да се раздвижите. Отидете да си направите чай или поговорете с колега очи в очи, вместо да му пишете в общ чат. Правете това на всеки 1-2 часа. По този начин ще си починете, ще се раздвижите и ще освежите мозъка си. Когато се върнете обратно на бюрото, ще може да се концентрирате много по-лесно върху задачите, които ви качат. Когато сте в обедна почивка и времето навън е хубаво, използвайте я да се разходите до близкия магазин, например. Ще забележите, че ще се почувствате много по-добре и освен това ходенето също е добър начин да поддържаме форма.

  1. Внимавайте какво ядете

Едни от най-честите капани, в които повече работещи в офис попадат, е честото похапване на нездравословни и прекалено калорични храни. По принцип, това е обяснимо, тъй като те търсят източник на бърза енергия, особено когато са уморени след дълги часове работа и нещо бързо за хапване. Когато това се превърне в навик, обикновено започва и трупането на излишни килограми. За да избегнете яденето на вредни храни, най-добре си приготвяйте нещо за хапване вкъщи. Достатъчно голяма порция домашна храна, ще засити апетита Ви и ще се почувствате заредени с енергия, за да продължите работните си задачи. Също така може да предвидите и малки почерпки, които да хапнете, когато имате нужда. Заложете на плодове като ябълка или банан, например.

  1. Ходете на работа пеш или с колело

Не можем да отречем, че колата е едно от най-полезните изобретения на човечеството, което значително ни улеснява живота. Много лесно е обаче да привикнем и буквално да се сраснем със седалката. Ако искате да поддържате добра форма, един от начините да го направите е като вървите до работата или пък се придвижвате с колело. Така още преди да сте стигнали в офиса, вече ще сте направили сутрешната си тренировка, а тялото Ви ще се почувства тонизирано. Разбира се, това са изгорени калории, които ще ви помогнат в борбата с излишните килограми.

  1. Тренировки след работа

Всички неща, които изброихме до тук са ефективни. Но нищо не може да се сравни с добрите стари тренировки. Може да ги правите вкъщи, но ако не сте сигурни, че ще бъдете постоянни и ще имате воля, тогава изберете тренировките в зала. Заложете на групови спортове, тъй като освен да се раздвижите, ще може и да социализирате, запознавайки се с нови и интересни хора. Освен това, бонусът е, че всички групови тренировки се водят от инструктор, който знае какви упражнения да подбере и как да мотивира участниците. В MVJ Sport & Dance ще откриете голямо разнообразие от спортове, с които да поддържате форма и да изглеждате добре.

Това бяха няколко полезни съвета как да поддържате форма, ако работите в офис. Изпробвайте ги и ще забележите разликата.

 

 

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top