Начало / Полезно / Как да възстановите стара баня?
Как да възстановите стара баня?

Как да възстановите стара баня?

Сподели ревюто

В този текст няма да става дума за ремонт на баня, но за как да обзаведете банята, след като е била ремонтирана и да и вдъхнете нов живот. Този тип решения никак не са малко по света. Просто хората обичат старите си бани, и не искат да ги разрушават. Ето няколко интересни решения чрез обзавеждане за възстановяване и придобиване на нов облик.

 

Премахнете зиданата вана и сложете свободностояща. Ще запазите старото усещане, ретро визията, но ще имате нов санитарен фаянс с високи практични и художествени стойности.

 

Освежете интериора с нови стенни и подови плочки. Традиционалистите биха сложили бели или много светли сини плочки. Романтиците биха се насочили към плочки украсени в стил майолика. А истинските почитатели на рустикалния стил биха използвали цвят охра или теракотено червено.

 

Можете да продължите със смесители за баня с две кранчета или да изберете от винтидж колекции в една ръкохватка. Смесителите също играят важна роля както в практическото естество, така и като естетика.

 

Подобрете светлината в помещението. Новите настилки и облицовки ще имат нужда от ярка светлина, за да блеснат по начина, по-който трябва да се случи, за да изглежда пространството като ново. Затова преценете новите осветителни тела като разположение, естествената светлина ако ще е възможна и отраженията в огледалата и повърхностите.

 

Старите бани не се характеризират с много мебели за баня, това не трябва да ви притеснява. Ако решите да запазите ретро дух в интериора, можете да използвате етажерки, рафтове и красиви хавлийници и пешкирници. Когато решите да сте в тон със съвремието можете да изберете мебели за баня – долни с вграден умивалник, горни огледални.

 

Има много начини да възстановите старата си баня и да ѝ придадете нов лик. Можете да разгледате онлайн решения на хората по света, можете да разгледате онлайн какво се предлага в сайтовете за продукти за баня. Това ще ви помогне да видите както самите уреди, мебели, санитарен фаянс, аксесоари за баня, така и тяхната инсталация в контекста на обзавеждането – всичко това чрез снимки.

 

Автор: Radostin Valeov

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top