Начало / Услуги в България / Какво трябва да имате предвид, когато избирате бетонов възел, от който да поръчате бетон
Какво трябва да имате предвид, когато избирате бетонов възел, от който да поръчате бетон
Какво трябва да имате предвид, когато избирате бетонов възел

Какво трябва да имате предвид, когато избирате бетонов възел, от който да поръчате бетон

Съдържание

Сподели ревюто

Доставката на качествен бетон е едно от първите условия за здрав и устойчив строеж. Всеки строител от рано трябва да избере надежден доставчик, на който да е сигурен, че може да разчита. Добре е да се направи подробно проучване на предлагането в бранша, за да се вземе информирано решение. На какво трябва да се обърне внимание, когато се подбира бетонов възел ?

Уверете се, че избраният бетонов възел разполага с нужните сертификати

При разработването на бетонова смес се използват вода, съобразена с влажността на пясъка, инертен материал и други съставки, като съотношението между тях трябва да е прецизно определено. За качеството на бетона са въведени национални и международни стандарти. Когато те са спазени, може да сте спокойни до голяма степен за здравината и устойчивостта на строежа. Поради тази причина, когато избирате бетонов възел, от който да поръчате бетон за вашия строеж, проверете за наличието на международни сертификати, които да удостоверяват качеството и експертността на фирмата.

Договорете навременността на доставката от бетонов възел до вашия строеж

От съществено значение е бетонът да бъде излят на строителната площадка до 90 минути след създаването му в бетонов възел. За да се случи това е нужна перфектна координация между отделните етапи в изпълнението на вашата заявка. Може да сте сигурни, че ще получите вашия бетон в указания срок, когато сте се договорили с фирма, която разполага със собствен бетонов възел и предлага транспорт до обекта на клиента. Важно е също да знаете, че след получаването на бетона, на строителната площадка в никакъв случай не трябва да се добавя в него допълнително вода. Както посочихме, количеството ѝ се определя прецизно от експертите в сертифицирания бетонов възел, съобразно влажността на пясъка, който се влага в състава на бетона. Всяка промяна в структурата на бетона, би повлияла на неговата здравина и устойчивост, затова не допускайте подобни интервенции на строителната си площадка, а разчитайте единствено на професионализма на специалистите в избрания от вас бетонов възел.

Може ли да заявите няколко вида бетон от един и същ бетонов възел

В качествения бетонов възел се произвеждат няколко вида бетон със специфични характеристики за якост и устойчивост. Те се различават по отношение на издръжливостта на въздействията на околната среда, водоплътност, мразоустойчивост и т.н. От съществено значение е да поръчате точно този тип бетон, който ви е предписан от проектанта, за да изпълни своите функции в рамките на строежа. Когато се спрете на сертифициран бетонов възел за доставка на бетон, може да се допитате и до експертното мнение на специалистите, които работят в него. Така може да сте сигурни, че сте поръчали качествени материали за вашия строеж, които отговарят на всички национални и международни изисквания.

Бетонов възел

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top