Начало / Услуги в България / Какво е определящо за качественото проектиране на кухня
Какво е определящо за качественото проектиране на кухня
Какво е определящо за проектиране на кухня

Какво е определящо за качественото проектиране на кухня

Съдържание

Сподели ревюто

Изработването на кухня по поръчка е предимство за всеки дом. Качественото проектиране на кухня ще направи пространството удобно, функционално и красиво. За да посрещате с удоволствие гости и да събирате семейството във вашата кухня, тя трябва да е подредена, практична и да изглежда добре. Съществуват няколко правила за проектиране на кухня, чието следване винаги води до добри резултати.

Осигурете достатъчно места за съхранение, за да е кухнята винаги спретната и подредена

За да ви е лесно да поддържате реда във вашата кухня, може да бъде улеснени още на етапа на нейното проектиране. Уточнете с дизайнера, че държите да бъдат осигурени достатъчно места за съхранение на вашите съдове, уреди, кърпи, прибори и други пособия. При качественото проектиране на кухня всяка част от обзавеждането е на най-точното си място, съобразно архитектурните особености на помещението. Когато планирате разполагане на шкафчета в ъгловата зона, важно е да се предвиди вратичките им да не си пречат при отваряне. Ако помещението, предвидено за кухня, е малко или по-скоро дълго и тясно, за препоръчване е да не затваряте оптически помещението с горни шкафове, а да заложите на повече отворени рафтове. Те ще ви предоставят идеална площ да подредите красивите си съдове и чаши, както и ценната си колекция от красиви готварски книги и тефтери с изпитани рецепти.

Близкото разположение на най-често използваните уреди, трябва да се има предвид при проектиране на кухня

Хладилникът, печката и мивката във всяка кухня влизат редовно в употреба при приготвянето на храна. За да готвите бързо, лесно и удобно, важно е те да бъдат разположени в непосредствена близост един до друг и това е добре да се предвиди на етапа проектиране на кухня. Когато помещението има достатъчно ширина може да се оформи т.нар. “работен триъгълник”, а за дълга и тясна кухня препоръчително е разположението на една стена. Следването на правилата за ергономия при проектиране на кухня ще направят готвенето лесно, забавно и без инциденти.

При качественото проектиране на кухня от значение са устойчивите материали

Задължително при проектиране на кухня е да се подберат шкафове и плотове, изработени от материали, които издържат на влага, топлина и различни механични въздействия. Съобразете ги със стила, който искате да е водещ в обзавеждането на вашата кухня. Подберете цветове, които ви допадат и ви създават настроение. Според съвременните тенденции в проектиране на кухня, интересно е съчетанието между различни цветове или материали в интериора. Всичко трябва да е с мярка и вкус, а акцентът в обзавеждането да е един.

Изготвеният с вкус проект за кухня ще ви гарантира много приятни мигове със семейството и близките приятели покрай трапезата с домашно приготвена

Проектиране на кухня

Автор: Теодор Захариев

Теодор Захариев е собственик на сайта Wickeble.com. Работи, като SEO мениджър в екипа на Студио Кипо и е собственик на SEO блога SEOTEO.info
Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top