Начало / Полезно / Какви са стъпките за получаване на бърз кредит?
Какви са стъпките за получаване на бърз кредит?

Какви са стъпките за получаване на бърз кредит?

Съдържание

Сподели ревюто

Бързите кредити могат да бъдат отлично средство за справяне със спешни финансови предизвикателства. Получаването на такъв заем обикновено се случва бързо и не е сложно. Попитахме консултант относно бърз кредит Vivus – какви са стъпките, които трябва да предприемем, за да получим такъв заем. Синтезирали сме отговорите в следващата статия и се надяваме да ви бъдат от полза.

Стъпка 1: Определете сумата на кредита, от която се нуждаете

Преди да изтеглите бърз кредит, е важно да определите точната сума, от която се нуждаете. Не е препоръчително да вземате повече пари, отколкото ви трябват, защото така най-вероятно ще решите да харчите повече впоследствие, просто защото разполагате с повече. А това съответно ще доведе до по-голяма сума за връщане накрая. Затова преценете колко пари ви трябват за конкретната нужда и пуснете заявка точно за толкова.

Друг важен аспект е да прецените какви срокове на погасяване ви удовлетворяват. Смятате ли да изплатите дълга си чрез изплащане наведнъж в кратък срок, дали ще е в две-три вноски или по-скоро се надявате да договорите по-дълъг период от време? Имайте предвид, че колкото по-голям е срокът, толкова повече пари най-вероятно ще трябва да върнете на кредитора.

Стъпка 2: Сравнете различни оферти

Следващата стъпка е да проучите подробно различните оферти за бърз кредит на пазара. Истината е, че в момента пазарът е наситен с фирми, готови да ви отпуснат желаната сума, като техните условия варират.

Вашата задача е да съпоставите тези условия, за да видите коя е най-подходящата оферта за вас. Започнете с преглед на лихвите и сроковете. Не забравяйте за таксите. Не забравяйте и дали е нужно да осигурите поръчител или не. Ако има нещо неясно, най-добре се свържете с представител на фирмата и попитайте за всичко, което ви вълнува.

Уверете се, че разбирате напълно условията. Какво ще се случи, ако искате да погасите дълга си предсрочно? А какви действия се предприемат при забавяне на вноска? Може ли да удължите срока си на връщане? Има ли такси за бързо разглеждане и обработка на документи? Това са важни точки, от които да изходите при събирането на информация относно вашия кредит.

След като получите всички отговори, сравнете различните оферти и изберете тази, която ви се струва най-подходяща според вашите цели и потребности.

попълване на документи за кредит

Стъпка 3: Попълнете онлайн формуляр за бърз кредит

Третата стъпка е да подадете онлайн заявление или да посетите офис на представител на фирмата. Имайте предвид, че физическата среща не е задължително условие. Всъщност попълването на онлайн формуляр има редица предимства:

  • можете да го направите по всяко време на денонощието, без да се ограничавате с работно време;
  • не изисква да излизате от дома си, всичко се случва дистанционно;
  • процесът е бърз и удобен;
  • няма да губите време, което можете да оползотворите по друг начин;
  • достатъчно е да имате смартфон, за да завършите процедурата.

Какви данни се изискват за заявлението? В общи линии се търсят основни лични данни като трите ви имена, адрес и телефон за контакт. Затова в повечето случаи трябва да предоставите единствено лична карта. Една от причините за бързото одобрение на такива кредити е, че обработката на документи е минимална, защото самите документи са малко.

За да получите становище по заявлението си възможно най-скоро, уверете се, че сте предоставили точни и пълни данни. Ако желаете бърз кредит до минути, сложете отметка на опцията „Искам бърз заем до 15 минути“.

Стъпка 4: Приемете условията и завършете заявката

На тази стъпка ще получите подробни условия и договор за кредита, който желаете, както и договорените лихви и срокове. Ще ви бъде дадено достатъчно време, за да се запознаете с документите. Много е важно да прочетете внимателно всичко и да сте сигурни, че разбирате напълно споразумението. Ако сте удовлетворени от написаното, завършете заявката си.

Стъпка 5: Изчакайте заемът ви да бъде одобрен

Когато завършите процеса, трябва да изчакате. След като документите ви бъдат обработени, служител на фирмата ще се свърже с вас, за да ви уведоми за резултата. Обикновено нормални заявки се разглеждат за 7 дни, а при избиране на опцията за бързо одобрение ще получите отговор до минути. На този етап може да се наложи да предоставите още информация. Ако всичко е наред, ще разполагате с одобрен кредит и с договор за него.

Стъпка 6: Вземете вашите пари

След одобрението фирмата ще преведе парите ви по предоставената от вас сметка или по избрания от вас начин за получаване на сумата (може да сте избрали например EasyPay). Получаването им обикновено отнема от 15 минути до два часа.

И това е краят на процеса. Оттук насетне можете да използвате средствата за нуждите си, а когато дойде падежната дата, трябва да върнете задължението си.

бърз кредит

Автор: swd

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top