Начало / Полезно / Защо да сключваме пътна застраховка
Защо да сключваме пътна застраховка

Защо да сключваме пътна застраховка

Сподели ревюто

Колкото е неприятно да звучи на всеки един от нас в даден момент ще му се наложи да прибегне до този вид услуга на пътя. Ето защо е важно да прочетете следващите редове.

Поддръжката на автомобил изисква известни разходи. Това включва и предоставяне на пътна помощ в ситуации, когато нещата излязат извън контрол. Независимо дали сте претърпели инцидент или колата ви се е повредила, особено през празниците, когато основната ви цел е да се отпуснете, сключването на политика за пътна помощ е задължително.

Но какво точно представлява тази застраховка за пътна помощ, какво покрива и колко струва? Продължаваме да ви казваме всички подробности, от които се нуждаете.

Какво представлява застраховката за пътна помощ

Пътната застраховка покрива неприятни събития, които могат да възникнат по време на празници или пътувания с кола, и които полицата на КАСКО не покрива.

Това всъщност е услуга, предоставяна от екип от професионалисти в механиката и автомобилите. Те се ангажират да ви помагат по всяко време на деня и нощта, когато имате нужда от помощ при отстраняване на повреда на автомобил.

Например, ако сте заседнали насред улицата поради техническа неизправност, всичко, което трябва да направите, е да се обадите на компанията, в която сте сключили застраховката си, и те ще ви насочат. Освен това, ако ситуацията излезе извън контрол, специална интервенционна кола ще достигне мястото, където се намирате, и ще ви помогне да разрешите проблема за много кратко време.

Ако говорим за големи щети, екипът ще се погрижи да транспортира колата до най -близкия автосервиз и ако е необходимо, вие и вашето семейство ще бъдете репатрирани. Тази последна опция се предлага само от някои застрахователи.

Идеята е проста, тази застраховка покрива определени рискове, които ви дават сигурност и спокойствие, че каквото и да се случи с вашия автомобил, ще бъде наред.

Източник: https://bulgaria24.tv

 

Автор: Radostin Valeov

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top