Начало / Полезно / Закупуване на лира за баня
Закупуване на лира за баня

Закупуване на лира за баня

Съдържание

Сподели ревюто

Може и преди да сте разглеждали и чели различни съвети за закупуване на лира за баня, но в това най-добро ръководство ние ви даваме някои нови идеи.

Така че, независимо дали обновявате баня, ремоделирате баня или просто сте се отегчили малко от отоплението на банята си и искате промяна, задължително прочетете това ръководство за закупуване на лира.

Как да закупите лира за баня

Имаше време (отдавна), когато отопляемата релса за хавлии – или радиатор за хавлии – се смяташе за нещо като лукс в средностатистическия дом – и обикновено беше запазено за по-заможните хора.

Благодарение на модерните технологии, по-добрите материали и по-интелигентния дизайн, лирите за баня вече са достъпни, задължителни елементи, които могат да осигурят жизненоважна функция за отопление и сушене във всяка баня в страната.

И така, как да изберете перфектната лира за баня за вашия дом и как трябва да похарчите трудно спечелените си пари и да направите най-добрия избор?

Как ще използвате нагревателя за хавлии?

Преди да пъхнете ръката си в джоба, да преброите стотинките си и да купите нова лира, трябва да сте сигурни как точно възнамерявате да го използвате.

Разбира се, „обичайното“ място, за което си мислите, когато си представяте уреда, е банята, но вие изобщо не сте ограничени до това пространство.

Не е необичайно радиатора да бъде инсталиран в кухня или мокро помещение. Но където и да възнамерявате да го инсталирате, най-общо казано, има три основни начина за използване на лирата у дома и три начина за захранването му:

Лира за баня с централно отопление

Ако дома, който обитавате разполагат с централна отоплителна система, можете просто да поставите новата си релса за хавлии в съществуващата система за централно отопление с чифт съществуващи или нови радиаторни вентили.

Това е най-често срещаният начин за използване на лирата за баня, за да поддържате кърпите си топли и сухи – това също означава, че вашата отоплителна релса за кърпи ще работи по същия начин, както конвенционалния радиатор.

Въпреки че е важно да запомните, че тя няма да осигури толкова голяма топлинна мощност, колкото стандартен конвекторен радиатор – но повече за това след малко.

Eлектрическа лира за баня

Такъв уред обикновено е най-подходящ за апартаменти или високи сгради – където налягането, необходимо за централно отопление, може да бъде трудно постижимо – или в имоти, където изобщо няма газ или централно отопление.

Наистина лесен за настройка и инсталиране (от квалифициран електротехник), електрическата лира за баня може да бъде рентабилен начин да поддържате банята и кърпите си топли и сухи – а по-модерните модели са удоволствие да се гледат.

Все пак не е нужно да живеете във висока сграда, за да се възползвате само от електрическа лира.

Лири за баня с двойно гориво

Все по-популярен начин за хората да получат най-доброто от двата свята – електрическо и централно отопление – лира за баня с двойно гориво се монтира във вашата централна отоплителна система и разполага също с електрически нагревателен елемент.

Тя работи, като изолира уреда от вашето централно отопление, използвайки T-Piece фитинг, което му позволява да се използва независимо от вашата стандартна отоплителна система.

Наличието на електрическо и водопроводно отопление ще означава, че можете да имате топли кърпи на разположение през цялата година – дори през летните месеци, когато може да сте изключили основната си система за централно отопление.

Автор: Radostin Valeov

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top