Начало / Полезно / Етерични масла за суха кожа
Етерични масла за суха кожа

Етерични масла за суха кожа

Сподели ревюто

Етеричните масла са изключително полезни за подхранване и овлажняване на сухата кожа. Със своите хидратиращи и облекчаващи свойства, те могат да бъдат ефективно средство за подобряване на здравето и външния вид на кожата. В следващите редове ще разгледаме някои от най-популярните етерични масла за суха кожа и как да ги използваме:

Масло от жожоба: Жожоба е едно от най-популярните носители за етерични масла и е отличен избор за суха кожа. То има структура, много близка до естествените масла, които кожата произвежда, и лесно се абсорбира. Просто нанесете няколко капки от етерично масло върху сухата кожа след душ или вана, за да я овлажните и подхраните.

Етерични масла

Масло от роза: Етеричното масло от роза е известно със своите хидратиращи и антиоксидантни свойства. То може да бъде добавено към носител като сладък бадем или кокосово масло и да се нанесе върху сухата кожа за постигане на естествен блясък и хидратация.

Масло от лавандула: Лавандуловото етерично масло е известно със своите успокояващи и облекчаващи свойства. То може да бъде смесено с носително масло и нанесено върху сухите зони на кожата, за да се укрепи кожната бариера и да се намалят възпаленията.

Масло от ший: Ший маслото е богато на витамини и мастни киселини, които са необходими за подхранване на сухата кожа. То е много популярно за лечение на сухи лакти и пети. Просто нанесете малко количество от маслото върху засегнатите области и масажирайте нежно.

Масло от кокос: Кокосовото масло е отлично естествено средство за овлажняване на сухата кожа. То е богато на мастни киселини, които подхранват и възстановяват кожата. Нанесете го върху сухите области след душ или вана за мека и гладка кожа.

Не забравяйте да правите тест за алергия преди да използвате ново етерично масло и винаги разреждайте го с носително масло, ако е необходимо. С редовната употреба на етерични масла за суха кожа, можете да поддържате кожата си здрава, хидратирана и блестяща.

Автор: Radostin Valeov

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top